FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Perinić o vodenom valu

Autor: mbuj
ZAGREB, 6. studenog 2012. (Hina) - Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) Jadran Perinić izjavio je danas da je situacija vezana uz nabujale rijeke i dolazak vodenog vala u Hrvatsku "pod kontrolom" te dodao da se on na velikogoričkom području očekuje između 16 i 18 sati, no ne očekuje veća izlijevanja s obzirom na kapacitete oteretnog kanala.

"Stanje se prati i redovito se održavaju operativni sastanci u DUZS-u", kazao je Perinić novinarima nakon potpisivanja poslovnika o hrvatsko-ruskom povjerenstvu za suradnju na području sprječavanja katastrofa.

Zapovjednik Civilne zaštite Robert Mikac izrazio je nadu da se u velikogoričkim selima neće ponoviti 2010. godina kada je to područje poplavilo, iako je količina vode razmjerna vodi koja je bila 2010.

"Trenutno Velika Gorica još nije u potencijalnoj opasnosti. To ćemo vidjeti kad izmjerimo veličinu vodenog vala kad dođe do Zagreba. Jasno da Velika Gorica, Sisak i svi ostali prate situaciju, imaju dovoljno vremena i pripremaju se za prijem vodenog vala", rekao je.

Vodeni val iz Slovenije, dodao je, prate na tri sliva - rijeka Save, Drave i Mure, a suradnja nadležnih službi na tom području (Zagrebačka, Varaždinska i Međimurska županija) je odlična. Istaknuo je da se pojačavaju nasipi na određenim mjestima gdje su slabi, a grade se i zečji nasipi.

(Hina) xbma yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙