FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mkov
ZAGREB, 8. studenog 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

OSIJEK - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović kazao je danas otvarajući godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika u Osijeku kako je razvoj gradova od presudne važnosti za ukupan i uspješan razvoj Hrvatske te kako je cilj da se gradovi i općine razvijaju brzo i efikasno i sa što više odgovornosti. Na 4. godišnjem susretu gradonačelnika i poduzetnika, koji organiziraju Udruga gradova RH i poslovni tjednik Lider, do 9. studenoga sudjeluje više od 200 sudionika, među kojima su predstavnici Vlade, poduzetnici te više od 30 gradonačelnika i drugih dužnosnika u gradskim upravama.

DUBROVNIK - U Dubrovniku je počela s radom 20. godišnja konferencija hrvatskih psihologa kojoj je središnja tema "Psihološki aspekti suvremene obitelji, braka i partnerstva". Trodnevni skup okupio je više od 600 sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH, a otvorila ga je potpredsjednica vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, koja je i pokrovitelj skupa. Obraćajući se okupljenima najavila je izmjene obiteljskog zakona koji će biti prema stvarnim potrebama obitelji. Riječ je o vrlo osjetljivom zakonu koji će uskoro biti upućen u javnu rasravu, kazala je.

ZAGREB - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić izjavio je kako dijeli zabrinutost s roditeljima koji su zabrinuti za odgoj svoje djece, osobito kako se odgoj i obrazovanje nudi u našim školama te istaknuo kako podupire sva plemenita nastojanja roditelja. Kako je danas objavljeno na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije kardinal Bozanić to je izjavio jučer obraćajući se hodočasnicima iz Zagrebačke metropolije, prije završnoga blagoslova na kraju svečanoga misnoga slavlja u rimskoj bazilici Svete Marije Velike.

ZAGREB - Desetak članova Mladeži HDZ-a danas je pred Banske dvore donijelo dres hrvatske nogometne reprezentacije u namjeri da ga poklone premijeru Zoranu Milanoviću, kako bi, istaknuli su, ubuduće maksimirskom šumom trčao u dresu hrvatske, a ne engleske reprezentacije. "Smatramo da kao hrvatski premijer treba nositi nacionalni dres dok 'joggira' maksimirskom šumom, jer je hrvatska reprezentacija na FIFA-inoj ljestvici bolja od engleske", izjavio je novinarima Tvrtko Lovrić u ime Mladeži HDZ-a. Aludirao je na nedavnu fotografiju koju su objavili portali, na kojoj je Milanović "uhvaćen" kako redovito trči Maksimirom, i to u majici engleske reprezentacije. Na stražnjoj strani dresa koji su pripremili mladi HDZ-ovci su Milanovićevi inicijali Z.M. te broj 333.533 koji predstavlja aktualnu brojku nezaposlenih u Hrvatskoj. "Taj broj svakim danom raste, pa neka ga podsjeća dok 'joggira'", poručio je Lovrić.

ZAGREB - U povodu obilježavanja 21. obljetnice Sjećanja na žrtvu Vukovara karavana bikera "Zajedno u ratu, zajedno u miru" krenuti će 13. studenog iz Smokvice pa Prevlakom i dalje 18. studenog doći u Vukovar, izvijestio je Moto klub Veterani Petrinja.

ZAGREB - U okviru šestog PSSST! Festivala nijemog filma, koji počinje večeras u Centru za kulturu Trešnjevka, prikazat će se najbogatiji program dosad, a za nagradu Veliki Brcko natjecat će se osamnaest filmova iz deset zemalja. Iz ovogodišnjeg programa ističu se nijemi klasici danske kinematografije kao jedne od najvažnijih u Europi. Uz filmove prve dive europskoga filme, danske glumice Aste Nielsen, prikazat će se radovi dvojice redatelja čiji su filmovi obilježili zrelo doba skandinavske i svjetske nijeme kinematografije, "Vještice" (1922.) Benjamina Christensena te ondašnji filmski hit "Poštuj svoju suprugu" iz 1925 Carla Theodora Dreyera.

ZAGREB- U organizaciji Hrvatske komore dentalne medicine u Zagrebu sutra započinje dvodnevni međunarodni skup stomatologa pod nazivom "Kompetencije u estetici", koji će okupiti oko 1200 sudionika.

"Hrvatski stomatolozi imat će priliku razmijeniti iskustva i saznanja sa nekim od najpoznatijih imena svjetske stomatologije, te biti u toku sa najnovijim trendovima u dentalnoj medicini" rekao je Hini predsjednik Hrvatske komore dentalne midicine dr. Hrvoje Pezo dodajući kako je ovo najveći stomatološki skup od osamostaljenja Hrvatske.

RIJEKA - Komunalno društvo Čistoća povuklo je tužbu za ometanje posjeda protiv Kriznog eko stožera Marišćina i još pet osoba iz stožera, koje su sudjelovale u nedavnom prosvjedu i blokadi odlagališta otpada Marišćina, izjavila je danas za Hinu glasnogovornica Čistoće Marina Babić Brusić. Prosvjednici su nakon izdavanja privremene sudske mjere mirno napustili prostor ispred ulaza u odlagalište, tj. mjesto prosvjeda, i omogućili nam nesmetan rad, a mi smo, kao što smo bili obećali, povukli tužbu, objasnila je glasnogovornica Čistoće, dodavši da je tužba povučena 6. studenog.

SPLIT - Zbog kaznenog djela prijevare policija je kazneno prijavila ženu (62) koja je pune dvije godine podizala mirovinu svoje pokojne sestre, doznaje se danas u splitskoj policiji. Ona je od ožujka 2007. pa sve do travnja 2009. u Baškoj Vodi podizala mirovinu svoje pokojne sestre i tako u Zagrebačkoj banci uspjela podići ukupno 50.000 kuna.

Žena (62) će svoje suđenje pratiti sa slobode.

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙