FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael planira gradnju novih 1213 kuća na Zapadnoj obali

Autor: akoz
JERUZALEM, 6. studenog 2012. (Hina/Reuters) - Izrael je objavio da planira gradnju novih 1213 kuća na anektiranoj Zapadnoj obali unatoč međunarodnom protivljenju njegovoj politici naseljavanja tih područja.

Izraelska uprava za zemljišta u ponedjeljak je objavila poziv izvođačima da upute ponude za gradnju na zemljištima u Ramotu i Pisgat Zeevu, gradskim naseljima koje je Izrael proglasio dijelom Jeruzalema.

Po planovima se u Pisgat Zeevu treba izgraditi 607 novih kuća a u Ramotu 606. U tim naseljima već živi više desetaka tisuća Izraelaca. Muhamed Shtayyeh, član središnjnjeg odbora pokreta Fatah palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa, rekao je da je odluka o širenju naselja "još jedan razlog zašto Palestina mora u Ujedinjenim narodima" tražiti da se njen status unaprijedi u status države ne-članice.

"Pozivamo svijet da odgovori na ovu sustavnu izraelsku politiku s nadmoćnim glasovanjem za podršku unaprijeđenju palestinskog stauts države promatrača, rekao je Shtayyeh i optužio Izrael da pokušava "omesti međunarodne napore u postizanju mira".

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙