FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelsko vozilo na Golanu pogodili zalutali meci iz Sirije

Autor: dmus
JERUZALEM, 5. studenog 2012. (Hina/AFP) - Zalutali meci sa sirijskog dijela Golanske visoravni pogodili su jedno izraelsko vojno vozilo na okupiranom dijelu Golana, rekao je glasnogovornik izraelske vojske.

"Vojno vozilo na Golanu pogođeno je sirijskim mecima. Čini se da je riječ o zalutalim mecima, a nitko nije ozlijeđen", rekao je isti izvor.

"Incident se dogodio u središnjem dijelu visoravni nedaleko od crte razdvajanja", dodao je, napomenuvši da vojska nije poduzimala ikakve korake nakon tog događaja.

Tri sirijska tenka ušla su u subotu u demilitariziranu zonu na Golanskoj visoravni između Izraela i Sirije, pa je izraelska vojska uložila prigovor snagama UN-a na tom području.

Izrael je tehnički u ratu sa Sirijom ali je općenito vrlo suzdržan kad je riječ o sukobu u njemu susjednoj zemlji. U rujnu je poneka zalutala minobacačka granata pala na izraelski teritorij pa su vlasti uložile prigovor promatračima UN-a koji nadgledaju de facto primirje na tom području.

Izrael je okupirao Golansku visoravan u ratu 1967. godine i pripojio je svom teritoriju 1981. godine ali međunarodna zajednica to nije priznala.

(Hina) xdam ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙