FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas izvijestio Ashton o palestinskim namjerama

Autor: mhaj
RAMALAH , 25. listopada 2012. (Hina/AFP) - Palestinski predsjednik Mahmud Abas u četvrtak je izvijestio šeficu europske diplomacije Catherine Ashton o želji Palestinaca da u UN-u dobije status države nečlanice, izvijestili su službeni izvori.

Na sastanku s Ashton u Ramalahu, predsjednik Abas ponovno je istaknuo kako su Palestinci "spremni vratiti se za pregovarački stol nakon izmjene statusa Palestine u UN-u te nastaviti pregovore" s Izraelcima, objavila je palestinska agencija Wafa.

Ashton, koja upravo završava dvodnevni posjet Izraelu i palestinskim teritorijima izjavila je kako EU kao temelj rješenja izraelsko-palestinskog sukoba razmatra mogućnost postojanja dviju susjednih država. Visoka predstavnica EU-a za vanjske poslove razgovarala je i s palestinskom čelnicom Hanan Ašravi, članicom izvršnog vijeća PLO-a.

"Odluka o dolasku u UN naš je ozbiljan pokušaj spašavanja mirovnog procesa i okončanja izraelske okupacije", rekla je Ašravi.

"Pozivamo EU i ostale članice međunarodne zajednice danas podupre u našim naporima da se odupremo jednostranim izraelskim mjerama koje se protive i međunarodnim zakonima te slabe izglede za postizanje pravednog mira uspostavom palestinske države", kazala je.

(Hina) xmh ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙