FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: sporazum o suradnji Crvenog križa, MF-a i RRA

Autor: ivuc
OSIJEK, 6. studenoga 2012.(Hina) - Sporazum o suradnji danas su u Osijeku potpisali predstavnici Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje (RRA), osječkog Medicinskog fakulteta (MF) i osječkog Gradskog društva Crvenog križa.

Uz ostalo, sporazum predviđa suradnju na razvoju i provedbi zajedničkih projekata, posebice onih koji će se kandidirati za bespovratna sredstva europskih fondova, promociju zajedničkih programa te tehničku i savjetodavnu pomoć u ostvarivanju programa međunarodne i međuregionalne suradnje.

Ravnatelj osječkog Crvenog križa Marko Đukić kazao je kako se pristupanjem u punopravno članstvo Europske unije Hrvatskoj otvaraju mogućnosti dobivanja velikih financijskih sredstava, pa i Crveni križ vidi mogućnost da se kao partner u raznim projektima može natjecati za ta sredstva europskih fondova. Dodao je kako se sporazumom unaprijed pokušavaju pronaći partneri za buduće projekte, posebice iz područja humanitarnih i socijalnih djelatnosti te zdravstvene prevencije.

Dekan osječkog MF-a Aleksandar Včev rekao je kako ova visokoobrazovna ustanova na ovaj način proširuje svoju djelatnost s ciljem realizacije projekata na dobrobit svih građana ovoga područja.

Direktor RRA Stjepan Ribić istaknuo je kako je Medicinski fakultet sredstvima europskih fondova do sada realizirao šest projekata vrijednih više od 3 milijuna eura, a ova Agencija u tome ima višegodišnje bogato iskustvo.

Dodao je kako punopravno članstvo u EU donosi sredstva strukturnih i kohezijskih fondova, koja godišnje iznose više od milijardu eura, ali Unija to neće poklanjati, jer sve ovisi o načinu organiziranja, kvalitetnoj pripremi, apliciranju i provedbi projekata.

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙