FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pulski IDS i SDP potpisali sporazum o suradnji na lokalnim izborima

Autor: dspo
PULA, 26. listopada 2012.(Hina) - Predsjednik pulske podružnice IDS-a Valter Boljunčić i predsjednik pulske organizacije SDP-a Denis Martinčić danas su u Puli potpisali sporazum o zajedničkom nastupu tih stranaka na lokalnim izborima koji će se održati u svibnju iduće godine.

Po riječima Denisa Martinčića, odluku o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima obje su strane donijele jednoglasno jer žele nastaviti suradnju i u trećemu mandatu.

"Ovo je prirodni nastavak suradnje u proteklih osam godina jer je upravo dosadašnja stabilna vlast omogućila da dođemo do iznimnih rezultata unatoč teškoj ekonomskoj situaciji i krizi", izjavio je Martinčić i dodao kako vjeruje da će taj dogovor prepoznati i poduprijeti i sami birači.

"Vjerujem da ćemo ponovno ostvariti pobjedu na izborima", poručio je Martinčić, koji je odgovarajući na pitanje novinara rekao kako središnjica SDP-a ničim nije utjecala na tu odluku jer "o tome ni jedanput nije razgovarao s predsjednikom stranke".

"Nikakvih unutarstranačkih dogovora sa središnjicom nije bilo jer smatram da mi na terenu imamo najbolji uvid u situaciju. Suradnja s IDS-om postići će najbolje efekte za SDP", zaključio je Denis Martinčić.

Predsjednik pulskoga IDS-a Valter Boljunčić ustvrdio je kako su protekli mandati pokazali da te dvije stranke uspješno surađuju.

Kako se danas čulo, na zajedničkoj listi koalicije IDS-SDP, čiji će nositelj biti kandidat za gradonačelnika Boris Miletić, naći će se 15 osoba od kojih će najmanje četiri biti predstavnici nacionalnih manjina. Po sporazumu, deset će imenovati IDS, a pet SDP, koji će imenovati i zamjenika gradonačelnika te predsjednika Gradskog vijeća. Drugog zamjenika gradonačelnika predložit će pulska Zajednica Talijana.

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙