FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodikov SNSD podržao sporazum sa SDP-om

Autor: zkre
MOSTAR, 3. studenog 2012. (Hina) - Izvršni odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika podržao je u subotu sporazum potpisan sa SDP-om o rekonstrukciji državne vlasti i programu rada u sljedeće dvije godine te je raspustio više od 20 općinskih odbora gdje je stranka izgubila načelničke pozicije na posljednjim izborima, priopćeno je iz SNSD-a.

SNSD-ov izvršni odbor je na sjednici održanoj u Banjoj Luci podržao pojedinačne dogovore sve do njihove realizacije putem institucija sustava. "U tom procesu predsjednik Milorad Dodik i vodstvo SNSD-a imaju punu potporu i ovlaštenja", navodi se zaključcima Izvršnog odbora SNSD-a.

Vodstvo ove stranke naložilo je održavanje unutarstranačkih izbora u 22 općinske organizacije gdje su izgubili načelničke pozicije te u općinskim odborima koji su raspušteni odmah po objavi izbornih rezultata.

"Bez obzira na to što se radi o gotovo potpunom zadržavanju biračkog tijela Saveza nezavisnih socijaldemokrata, ovaj rezultat se može smatrati prolaznim izbornim zastojem", navodi se u priopćenju SNSD-a.

SNSD-ov izvršni odbor naložio je i da se ne uspostavi vlast u Skupštini općine Srebrenice osporavajući valjanost izbornog procesa te je zatražio da se održe novi izbori u ovoj općini gdje je mjesto načelnika dobila koalicija bošnjačkih stranaka.

Predsjednici SDP-a Zlatko Lagumdžija i SNSD-a Milorad Dodik su na sastanku održanom u srijedu dogovorili da predlože izmjene zakona o Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću po kojima bi imenovanje tužitelja ubuduće provodili parlamenti, a ne to tijelo koje djeluje neovisno o bilo kojoj izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

(Hina) xzkre ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙