FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Iz Dodikova SNSD-a potvrdili "trgovinu" sa SDP-om

Autor: rmav
SARAJEVO, 23. listopada 2012.(Hina) - Zastupnik u parlamentu BiH Milorad Živković, koji je ujedno i visoki dužnosnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika, potvrdio je u utorak kako je ta stranka dobila "određene ponude" kako bi odustala od zahtjeva za smjenu predsjednika Socijaldemokratske partije BiH Zlatka Lagumdžije s pozicije ministra vanjskih poslova no odbio je pojasniti o čemu se točno radi.

"SNSD se ponaša vođen ekonomskim i nacionalnim interesima bitnim za Republiku Srpsku", kazao je Živković novinarima u Sarajevu pojašnjavajući kako je to bio razlog zbog kojega je ova stranka povukla inicijativu za razmatranje smjene Lagumdžije o čemu je u utorak trebao raspravljati Zastupnički dom upravo na raniji poticaj SNSD-a.

"Ponude koje smo imali na stolu su opredijelile naš stav no to ne znači da bilo kakvo partnerstvo u BiH postoji. Postoji samo ekonomski i nacionalni interes", kazao je Živković uputivši poziv svim i drugim strankama da sa SNSD-om pokušaju napraviti dogovor.

Živković je odbio odgovoriti na pitanje što je SDP ponudio SNSD-u dodajući kako će to postati jasnije "u narednim mjesecima" jer sada za to "nije vrijeme".

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Asim Sarajlić koji je ranije tijekom dana potvrdio odlazak te stranke u oporbu optužio je SDP da je strankama iz Republike Srpske ponudila ustupke na štetu države BiH.

Sarajlić je ustvrdio i kako je SDP "kupio" potporu HDZ BiH i HDZ 1990. obećanjima o uspostavi treće izborne jedinice koja bi trebala voditi uspostavi trećeg entiteta.

(Hina) xrmav ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙