FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čović i Ljubić optimisti glede rješenja krize vlasti u BiH

Autor: zkre
MOSTAR, 30. listopada 2012. (Hina) - Predsjednici HDZ-a BiH i HDZ-a 1990. Dragan Čović i Božo Ljubić izrazili su optimizam da je moguće postići dogovor o rekonstrukciji vlasti u BiH i deblokiranju europskih reformi, priopćeno je u utorak iz HDZ-a 1990.

Nakon sastanka održanog u utorak objavljeno je da su Ljubić i Čović istaknuli spremnost za sazivanje sastanka političkih čelnika, čemu će prethoditi niz pojedinačnih susreta političkih čelnika drugih stranaka iz BiH kako bi se utvrdilo tko čini parlamentarnu većinu na državnoj razini.

Predsjednici dva HDZ-a su zaključili da će nastaviti dosadašnju uspješnu suradnju i potvrdili zajednički nastup u pregovorima oko rekonstrukcije vijeća ministara i vlade Federacije BiH.

Ove dvije stranke će inzistirati i na ustavnim reformama na temelju presude Europskoga suda za ljudska prava iz Strasbourga koja je jedan od preduvjeta Europske unije vlastima BiH za podnošenje aplikacije za stjecanje statusa kandidata.

Prema priopćenju, čelnici HDZ-a BiH i HDZ-a 1990. su istaknuli opredjeljenje da zajednički uspostave vlast u općinskim vijećima nakon službenog proglašenja rezultata posljednjih lokalnih izbora.

(Hina) xzkre ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙