FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Inauguriran novi glavni imam karlovačkog Medžlisa

Autor: vhor
KARLOVAC, 27. listopada 2012. (Hina) - Novi glavni imam Medžlisa Islamske zajedenice Karlovac Admir Muhić inauguiriran je danas na svečanosti održanoj u karlovačkoj velikoj gradskoj vijećnici.

Rješenje o postavljenju uručio mu je muftija Islamske zajednice u Hrvatskoj Aziz Hasanović, koji je istaknuo da mjesto inauguracije, gradska vijećnica, pokazuje dobru suradnju s vlašću. Nešto slično nije zamislivo u mnogim europskim zemljama, rekao je.

"Ovo je veliki dan jer ovim činom Karlovačka županija postaje u punom smislu Medžlis, ako bismo prevodili, to znači biskupija u organizaciji Islamske zajednice", rekao je Muftija Hasanović i čestitao Karlovcu što je od danas samostalno sjedište Medžlisa.

Hrvatska baštini nešto što ne baštine druge europske zemlje, a to je dobro rješeno muslimansko pitanje, multikultura, odnosno model koji nudimo europskim zemljama za rješavanje muslimanskih pitanja i islamskim zemljama za kršćanske manjine, kazao je muftija Hasanović.

Inauguraciji je nazočila i izaslanica predsjednika RH Ive Josipovića, njegova savjetnica Ankica Marinović, gradonačelnik Karlovca Damir Jelić te predsjednik Županijske skupštine Josip Zaborski.

(Hina) xvhor yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙