FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oporavak europskih burzi nakon oštrog pada

Autor: neba
LONDON, 24. listopada 2012. (Hina/Reuters) - Na europskim su burzama cijene dionica jutros porasle, nakon jučerašnjeg oštrog pada, jer su ulagače ohrabrili podaci koji ukazuju na stabilizaciju kineskog gospodarstva.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica ojačao je do 9,30 sati 0,3 posto, na 1.091 bod, nakon što je jučer potonuo 1,7 posto.

Londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC indeks bili su u 9,30 sati u plusu između 0,2 i 0,6 posto.

Podaci HSBC banke o jačanju PMI indeksa industrijske aktivnosti u Kini probudili su nadu da se, nakon duljeg razdoblja usporavanja, rast drugog po veličini svjetskog gospodarstva ubrzava.

Zbog toga se jutros tržište ponešto oporavilo nakon jučerašnjeg oštrog pada. No, i dalje stižu slabiji nego što se očekivalo kvartalni poslovni rezultati kompanija.

Jutros je proizvođač kamiona Volvo izvijestio o slaboj zaradi u trećem tromjesečju i upozorio da iduće godine ne očekuje rast na ključnim tržištima.

„Broj upozorenja kompanija je zapanjujući, pa ne očekujem značajniji napredak na tržištu, osim u slučaju da Španjolska konačno zatraži međunarodnu pomoć“, kaže Lex van Dam, portfelj menadžer u fondu Hampstead Capital.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros pao 0,7 posto, na 8.954 boda, čime je prekinut sedmodnevni uspon cijena dionica.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙