FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europske burze slabe treći dan zaredom

Autor: neba
LONDON, 10. listopada 2012. (Hina/Reuters) - Na europskim su burzama cijene dionica jutros pale, treći dan zaredom, jer se ulagači plaše da će kvartalni poslovni rezultati kompanija biti slabi, a zabrinjava ih i dužnička kriza u eurozoni.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica oslabio je do 9,30 sati 0,2 posto, na 1.093 boda, nastavivši klizanje treći dan zaredom.

Londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC indeks bili su u 9,30 sati u minusu do 0,2 posto.

Nakon što je jutros Bang & Olufsen, danski proizvođač luksuznih audio i video uređaja, izvijestio o gubitku u proteklom tromjesečju, ulagači se plaše da bi loši rezultati mogli postati pravilo upravo započete sezone objave kvartalnih poslovnih izvješća kompanija.

Uz to, i dalje je nejasno kada će Španjolska zatražiti međunarodnu pomoć kako bi riješila svoje financijske probleme, dok jučerašnji burni prosvjedi u Ateni prilikom posjeta njemačke kancelarke Angele Merkel Grčkoj pokazuju da je dužnička kriza još daleko od rješenja.

„Očekujem da će tržište biti u blagoj defenzivi jer Španjolska i Grčka i dalje zabrinjavaju“, kaže Richard Griffiths, direktor u tvrtki Berkeley Futures.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros skliznuo 1,1 posto, na 8.596 bodova, najnižu razinu u dva mjeseca.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙