FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Očekivanja francuske industrije na najnižoj razini u tri godine

Autor: mkuz
PARIZ, 23. listopada 2012. (Hina/AFP) - Očekivanja francuskih proizvodnih kompanija pala su u listopadu na najnižu razinu u tri godine zbog smanjenih knjiga narudžbi i sumornijih progonoza za predstojeće razdoblje, pokazalo je u utorak izvješće statističkog instituta INSEE.

Ukupni indeks očekivanja u industriji potonuo je u listopadu za pet bodova u odnosu na prethodni mjesec, na 85 bodova.

Ukupni indeks za cijeli privatni sektor, koji uključuje i usluge, građevinske kompanije, veleprodaju i maloprodaju, pao je za jedan bod i iznosio je također 85 bodova.

Blagi rast indeksa u maloprodajnom sektoru neutralizirao je blagi pad u uslužnom sektoru i naglo pogoršanje očekivanja u industriji.

Menadžeri u industrijskom sektoru "okarakterizirali su svoje aktivnosti u proteklom razdoblju kao vrlo slabe" a "bili su također pesimistični, iako u nešto blažem izrazu, u pogledu izgelda za predstojeća tri mjeseca", sažimaju rezultate izvješća u statističkom institutu.

Prognoza proizvođača u Francuskoj za taj sektor također se dodatno pogoršala, uz ocjenu menadžera da su im knjige narudžbi "iscrpljene".

U najtežoj fazi svjetske financijske krize indeks očekivanja u francuskoj industriji iznosio je 69 bodova a zabilježen je u ožujku 2009.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙