FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blago poboljšana očekivanja za švicarsko gospodarstvo - ZEW institut

Autor: vmom
MANNHEIM/ZAGREB, 17. listopada 2012. (Hina) - Povjerenje ulagača u Švicarskoj u listopadu je ojačalo zbog blago poboljšanih očekivanja za švicarsko gospodarstvo u idućih šest mjeseci, priopćeno je u srijedu iz njemačkog ekonomskog instituta ZEW.

Indeks gospodarske klime, koji institut ZEW izrađuje u suradnji sa švicarskom bankom Credit Suisse, uvećan je u listopadu za šest bodova, na minus 28,9 bodova.

Od ovogodišnjeg lipnja indeks je porastao za ukupno 14,5 bodova, a odražava očekivanja stručnjaka za financijska tržišta glede gospodarskih kretanja u Švicarskoj u idućih šest mjeseci, stoji u priopćenju ZEW instituta.

Blago poboljšana klima proizlazi iz toga što manji broj analitičara nego u prethodnom ispitivanju sada prognozira pogoršanje gospodarske aktivnosti u idućih šest mjeseci. Poboljšanje gospodarske situacije u tome razdoblju očekuje pak manje od 10 posto stručnjaka koji su sudjelovali u anketi, objavio je nadalje ZEW.

Ocjene trenutačnog stanja u gospodarstvu u listopadu su dodatno pogoršane, pri čemu je odgovarajući indeks smanjen za devet bodova, na minus 4,4 boda. Riječ je prvom padu toga indeksa u negativno područje od ožujka ove godine, dodaje se u priopćenju.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙