FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biskup Vukšić imenovan članom papinskog vijeća

Autor: rmav
SARAJEVO, 22. listopada 2012.(Hina) - Papa Benedikt XVI. imenovao je biskupa Tomu Vukšića, vojnog ordinarija u Bosni i Hercegovini, članom Papinskog vijeća za međureligijski dijalog, prenijela je u ponedjeljak Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH (KTA).

Biskup Vukšić, koji je i profesor ekumenske teologije na katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu, time je postao članom tijela koje ima više od trideset članova, kardinala i biskupa iz različitih dijelova svijeta.

Sadašenje Papinsko vijeće za međureligijski dijalog nastalo je iz Tajništva za nekršćane koje je 1964. godine utemeljio papa Pavao VI., sa zadaćom da sukladno nauku Drugoga vatikanskog sabora i posebice izjavi "Nostra aetate" promiče poštovanje, uzajamno razumijevanje i suradnju između katolika i drugih religijskih tradicija te da ohrabruje proučavanje religija i promiče odgoj osoba koje se posvećuju dijalogu.

Dijalog koji promiče ovo vijeće postavljen je prema sustavu dvostruke komunikacije i uključuje govor i slušanje, davanje i primanje, uzajaman razvitak i obogaćenje.

Dijalog se pri tom zasniva na svjedočenju vlastite vjere, i u isto vrijeme, u otvaranju prema drugima. On ne podrazumijeva napuštanje misije Crkve niti novu metodu radi postizanja obraćenja na kršćanstvo.

(Hina) xrmav yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙