FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela suradnja Hrvatskog sabora i Francuskog instituta u Zagrebu

Autor: dber
ZAGREB, 19. listopada 2012. (Hina) - U okviru suradnje Hrvatskog sabora i Francuskog instituta u Zagrebu, zainteresirani saborski zastupnici i službenici će do lipnja 2013. moći pohađati početne i napredne tečajeve francuskog jezika u organizaciji Francuske Alijanse, međunarodno priznate škole francuskog jezika, priopćeno je iz Hrvatskog sabora gdje je danas, prigodnim govorima voditelja saborske Hrvatsko-francuske međuparlamentarne skupine prijateljstva Gvozdena Flege i francuskog veleposlanika Jérômea Pasquiera, svečano obilježen početak suradnje s Francuskim institutom u Zagrebu.

Suradnja Hrvatskog sabora i Francuskog instituta u Zagrebu ostvarena je na inicijativu francuskog veleposlanika.

Francuski institut u Zagrebu osnovan je 1922. te od svojeg osnutka radi na promociji francuske kulture u Hrvatskoj. Tijekom 2012., Francuski institut je kao povlašteni partner podupirao razne kulturne manifestacije, među kojima i izložbe "Skulpture Edgara Degasa" u Muzeju Klovićevi dvori te međunarodne izložbe "Ljubav prema riziku" iz zbirki FRAC-a (Regionalni fondovi suvremene umjetnosti) u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU).

Ove godine, Francuski institut proširio je svoju djelatnost i na jezičnu i pedagošku suradnju s ciljem promocije francuskog jezika i jezične raznolikosti te na znanstvenu i sveučilišnu suradnju koja podupire mobilnost studenata i predavača, potičući studiranje u Francuskoj i postupak dodjele stipendija te podupirući znanstvenu razmjenu između francuskih i hrvatskih znanstvenih institucija, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xbdj ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙