FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 18. listopada

Autor: smar
ZAGREB, 17. listopada 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 18. listopada:

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Velika vijećnica, Trg Svetoga Marka 6).

ZAGREB - Regionalna konferencija "Žene u izgradnji mira: pristupanje žena pravosuđu u postkonfliktnim zemljama" održat će se u organizaciji Regionalnog ženskog lobija za mir, sigurnost i pravdu u jugoistočnoj Europi i pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, koji će je otvoriti. Svoje sudjelovanje najavili su potpredsjednica hrvatske Vlade Milanka Opačić i potpredsjednik Vlade Neven Mimica, ministar branitelja Predrag Matić i ministrica kulture Andrea Violić, potpredsjednica Vlade Kosova i predsjedavajuća Regionalnog ženskog lobija Edita Tahiri, ministrica EU integracija Makedonije Teuta Arifi i državna ministrica Finske i predsjednica Odbora direktora Zaklade za žrtve Elisabeth Rehn (9,30 sati, Gradska skupština Grada Zagreba, dvorana A, Ćirilometodska 5). Izjave za predstavnike medija predviđene su u 10,30 sati.

ZAGREB - Sjednica Odbora za informiranje, informatizaciju i medije na čijem je dnevnom redu razgovor s kandidatima prijavljenim na natječaj za izbor četiri člana Nadzornog odbora HRT-a, na javni poziv za izbor devet članova Programskog vijeća HRT-a te na natječaj za izbor glavnog ravnatelja HRT-a (9,30 sati, Hrvatski sabor, dvorana Stjepana Radića, Trg Svetoga Marka 6).

ZABOK - U povodu kulturne manifestacije Dani K.Š.Gjalskog održat će se konferencija za novinare na kojoj će biti objavljeno ime dobitnika književne nagrade K.Š.Gjalski za 2012.. Bit će riječi i o programima te manifestacije, koja će se održati u Zaboku od 22. do 27. listopada (11 sati, dvorac Gjalski, Gredice Zabočke 7).

ZAGREB - Počinje znanstveni skup o hrvatskim dijalektima čije su teme ove godine Dijalektološka i opća lingvistička terminologija, Dijalektolog Božidar Finka te Čakavština nekad i danas (9 sati, Velika dvorana palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zrinski trg 11). Na skupu, koji se do 20. listopada održava u organizaciji HAZU, Zavoda za lingvistička istraživanja i Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, referate će održati četrdesetak jezikoslovaca iz zemlje i inozemstva, a radovi će biti tiskani u Hrvatskome dijalektološkom zborniku. Na početku skupa održat će se i promocija dijalektoloških izdanja tiskanih između 2008. i 2012. godine. Znanstveni skupovi o hrvatskim dijalektima održavaju se svake četiri godine, a ovogodišnji je dvanaesti po redu.

ZAGREB - Predstavljanje rezultata programa "Think Space 2012", u okviru kojeg su provedeni konceptualni arhitektonski natječaji pod godišnjom temom "Past forward" i otvoreni poziv za pismene radove (11 sati, Lauba, Baruna Filipovića 23a). Program i dobitnike će predstaviti predsjednik DAZ-a Damir Ljutić te Sanja Cvjetko Jerković i Ana Dana Beroš. Svi izabrani radovi bit će objavljeni u publikacijama "Think Space" i predstavljeni na izložbi "Competition(s) in Architecture" u galeriji Storefront for Art & Architecture u New Yorku, za koju je financijsku potporu osigurala zaklada Graham Foundation iz Chicaga.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Srebrenka Parlov

popodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xsmar yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙