FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Terme Tuhelj s dobrom kongresnom i wellness jeseni

Autor: tmis
ZAGREB, 17. listopada 2012. (Hina) - Terme Tuhelj u Hrvatskom zagorju u devet mjeseci ove godine zabilježile su 35 tisuća noćenja i 230 tisuća kupaća, što je za par postotaka manje nego prošle godine, ali do kraja ove godine slijedom dobrih najava za kongrese u novom hotelu i za wellness dio svoje ponude ipak očekuju premašivanje lanjskih rezultata, ističe direktorica tih Terma Ivana Kolar.

Za dosadašnji manji pad broja noćenja i kupaća u ovoj godini Kolar razloge vidi u padu standarda te u tome što su u prvoj polovici ove godine dovršavali novi hotel Well, koji sada, u listopadu, tri mjeseca nakon otvaranja već bilježi rekordnu odnosno punu popunjenost.

U sklopu hotela je i novi kongresni centar za kojeg već imaju rezervacije za nekoliko velikih kongresa koji će do kraja ove godine popuniti sve njihove kapacitete.

Osim kongresnog dijela poraste bilježe i kod korištenja wellness usluga, no ozbiljnije pomake u poslovanju očekuju u idućoj godini u kojoj će do punog izražaja doći ono što su ove godine investirali.

Uz dovršetak gradnje i otvorenje novog hotela, preuredili su i većinu postojećih hotelskih sadržaja, a to su pratili i noviteti u wellness, kongresnoj i obiteljskoj ponudi.

Stoga već od kraja ove, a posebno u idućoj godini planiraju nastavak razvoja ponude i podizanje kvalitete usluge uz potpuno novi smjer poslovanja čime će se bitno diferencirati od sličnih objekata, naglašava Kolar dodajući da će najave za to plasirati kroz koji mjesec.

U strukturi gostiju također očekuju veće promjene, posebno sa stranih tržišta jer su se otvaranjem novog hotela pojavile i nove mogućnosti nastupa na stranim tržištima, a isto se odnosi i na novi kongresni centar.

Za sada im još uvijek najveći broj gostiju dolazi iz Hrvatske, ali sve je više i stranaca, posebno iz susjednih zemalja Slovenije, BiH, Italije i Austrije, kao i iz drugih europskih država, Njemačke, Danske, Nizozemske, Rusije.

Na upit o primjeni nove stope PDV-a za turizam od iduće godine, Kolar ističe da to neće bitno utjecati na njihovo poslovanje jer ta promjena ne uključuje wellness i zdravstvene usluge.

To smatra lošim za kontinentalni turizam, ali općenito spuštanje stope PDV-a ocjenjuje nužnim za opću konkurentnost hrvatskog turizma, tim više što nižu stopu imaju sve mediteranske zemlje.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙