FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koktel majstor Danijel Furčić najbolji na svijetu

Autor: tmis
ZAGREB, 9. listopada 2012. (Hina) - Barmen-koktel majstor Danijel Furčić osvojio je zlatnu medalju u svojoj kategoriji na Svjetskom prvenstvu barmena koje se ovog tjedna održava u Pekingu, doznaje se iz Hrvatske udruge barmena u čijoj su organizaciji hrvatski predstavnici putovali i nastupali u Pekingu.

Furčić, koji je državni prvak Hrvatske, zlato u Pekingu osvojio je u konkurenciji barmena iz 56 zemalja svijeta s koktelom "Magic Emerald" dobivši najbolje ocjene svih sudaca u kategoriji pjenušavih koktela.

To mu je omogućilo da se u nastavku natjecanja u Pekingu natječe i za svjetski Grand prix sa još petoricom barmena, pobjednika u drugim kategorijama koji dolaze iz Urugvaja, Italije, Japana, Perua i Bugarske za titulu barmena koji će napraviti koktel godine 2012.

Svjetsko prvenstvo barmena održava se u organizaciji Svjetske federacije barmena-IBA koja okuplja desetke tisuća majstora u pripremanju koktela i čiji je predsjednik Derick Lee čestitavši Furčiću na uspjehu naglasio da je njegov uspjeh i važniji jer dolazi iz male zemlje koja godinama ima barmene u samom svjetskom vrhu.

To je ujedno i najveći uspjeh jednog hrvatskog barmena u posljednjem desetljeću.

Furčić je trenutno zaposlen u jednom zagrebačkom caffe baru, a dugo godina radi tijekom turističke sezone u primoštenskim hotelima i coctail barovima.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙