FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Pula Boat Fair" okupio 130 izlagača

Autor: dspo
PULA, 17. listopada 2012. (Hina) - Oko 130 izlagača iz Hrvatske i inozemstva okupilo se na 3. međunarodnom sajmu brodske opreme i brodova "Pula Boat Fair" koji je danas svečano otvoren na novoj lokaciji pulske marine Veruda.

Na sajmu, koji se održava do 20. listopada, izlagači - proizvođači i distributeri predstavljaju plovila i nautičku opremu na novoj lokaciji koja pruža mogućnosti izlaganja brodica na suhom i mokrom vezu.

Direktor sajma Livio Bolković na svečanosti otvaranja istaknuo je kako su na novoj lokaciji stvoreni uvjeti i mogućnosti značajnog proširenja ponude novih brodova domaće male i srednje brodogradnje koji će, kako je najavio, upravo na ovome sajmu imati svjetsku premijeru.

Održavanjem ovog sajma dajemo svoj doprinos razvoju jedne od najperspektivnijih grana hrvatskog gospodarstva, istaknuo je Bolković dodavši kako je brod bio i ostao možda i jedini hrvatski proizvod visoke tehnološke razine kojeg su kvalitetno i konkurentno u stanju proizvesti domaća pamet i ruke.

Predsjednica Županijske gospodarske komore Jasna Jaklin Majetić naglasila je kako je "Pula Boat Fair" poprimio međunarodni karakter ponajviše zahvaljujući projektu Adriatic Economic Cluster Club čiji je nositelj, pored ostalih, i županijska gospodarska komora iz Pule.

Sajam "Pula Boat Fair" otvorio je pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Perica Šolić istaknuvši važnost takvih manifestacija za hrvatski nautički turizam, ali i za brodograđevnu industriju.

Nakon otvaranja sajma predstavljeno je vatrogasno plovilo izgrađeno u pulskom brodogradilištu "Tehnomont", dužine osma i pol metara sa dva vanbrodska motora i vatrogasnom pumpom kapaciteta 1500 litara/min, koji je, osim gašenja zapaljenih objekata na moru, u mogućnosti dopremiti vodu iz mora potrebnu za gašenje i u priobalni pojas.

Specifičnost ovogodišnjeg sajma su međunarodni poslovni susreti "Business to Business" koji će okupiti predstavnike 170 tvrtki iz Hrvatske, Italije, Srbije, Slovenije i BiH i "Business to Credit", kao dio projekta Cluster Club.

(Hina) xdspo yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙