FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na sajamu "Agrozemlja" od 12. do 14. listopada 200 izlagača

Autor: ivuc
OSIJEK, 10. listopada 2012. (Hina) - Na 18. međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrane "Agrozemlja", koji će se od 12. do 14. listopada održati u Bizovačkim Toplicama, predstavit će se oko 200 domaćih i inozemnih izlagača, izvijestili su danas u Osijeku predstavnici organizatora tvrtke "Katava" d.o.o.

Direktor tvrtke San Katava kazao je na konferenciji za novinare kako će se uz tradicionalnu izložbu poljoprivredne mehanizacije i županijsku stočarsku izložbu ove godine, u suradnji s osječkim Poljoprivrednim fakultetom, održati edukativni program "Festival kukuruza".

Dodao je kako će u sklopu toga programa biti predstavljeni rezultati znanstvenog pokusa, provedenog u suradnji sa sjemenarskim kućama, osječkim Poljoprivrednim institutom i tvrtkom Syngenta, koje su u travnju zasijali nove hibride kukuruza, a najkvalitetniji kukruz bit će i nagrađen.

Napomenuo je kako će se taj projekt iduće godine vjerovatno proširiti i na šećernu repu, kao vrlo značajnu industrijsku kulturu.

Budući da je ovogodišnja suša pričinila velike štete, na sajmu će se predstaviti proizvođači opreme za navodnjavanje za velike i male parcele, a kao ugovaratelji jesenske i proljetne sjetve predstavit će se tvrtke Agrofructus i Viro-kooperacija, koja je proširila djelatnost na ugovaranje proizvodnje svih ratarskih kultura, a ne samo šećerne repe, kazao je Katava.

(Hina) xivuc yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙