FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbija i Rusija dogovorile isporuku pline

Autor: vili
BEOGRAD, 13. listopada 2012. (Hina) - Ministri energetike Ruske Federacije i Srbije potpisali su u subotu u Beogradu sporazum o isporukama prirodnog plina iz Rusije, od kojeg Beograd očekuje da će pridonijeti energetskoj stabilnosti Srbije u sljedećih 10 godina i omogućiti kontinuirane isporuke plina.

Premijer Srbije Ivica Dačić, koji je nazočio ceremoniji potpisivanja, ocijenio je sporazum kao "još jedan korak u učvršćivanju odnosa Srbije i Rusije" i naglasio kako uskoro očekuje i potpisivanje strateškog sporazuma ove dvije zemlje.

"Naš cilj je da to strateško partnerstvo bude operacionalizirano aktivnostima vlade Srbije, jer je neophodno da inače nesporno povijesno prijateljstvo i bliskost dvije zemlje i naroda budu pretočeni u suradnju u svim segmentima društva" rekao je Dačić nakon potpisivanja sporazuma o desetogodišnjoj isporuci ruskog plina Srbiji koja predviđa godišnju isporuku pet milijardi prostornih metara plina.

Vlada Rusije odobrila je potpisivanje današnjeg sporazuma u kolovozu ove godine, a isporuka, kako je ranije rečeno, treba biti realizirana uz uvjet da Srbija isplati dug od 30 milijuna dolara za plin isporučen od studenog 2000. do siječnja 2001. godine, na temelju sporazuma potpisanog 1995. godine.

(Hina) xvil ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙