FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski ministar Erjavec u ponedjeljak u Moskvi

Autor: lfia
LJUBLJANA, 28. rujna 2012.(Hina) - Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec boravit će u ponedjeljak u posjetu Ruskoj Federaciji, najavilo je u petak slovensko ministarstvo vanjskih poslova.

Erjavec i ruski ministar za veze i masovne komunikacije Nikolaj Nikoforov tom će prilikom govoriti o programu suradnje na području gospodarstva, tehnike i znanosti u vezi s predstojećim susretom odgovarajuće bilateralne komisije čije je 9. zasjedanje predviđeno za idući mjesec, a susrest će se i s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovim.

Slovenski poslovni list "Finance" pisao je prošlog tjedna da bi prilikom Erjavčeva posjeta Moskvi mogle biti jasnije i stvari oko projekta gradnje plinovoda Južni tok čiji jedan dio prolazi kroz Sloveniju. List je podsjetio da Gazprom početak gradnje plinovoda očekuje uskoro, no da postoje pritisci iz Bruxellesa, odnosno lobiranje da Slovenija od suradnje u tom velikom projektu s ruskim Gazpromom odustane, zbog poznatih razlika u gledanju Europske komisije i Rusije oko toga tko smije koristiti infrastrukturu budućeg plinovoda, samo Gazprom ili i drugi dobavljači plina.

O suradnji Slovenije i Srbije te o projektu Južni tok premijer Janez Janša i Erjavec ovih su dana u New Yorku na marginama Opće skupštine UN-a razgovarali i s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, objavili su slovenski mediji. Tom je prilikom šef slovenske diplomacije izrazio interes za zajednički gospodarski nastup Slovenije i Srbije na trećim tržištima, poput Afrike i posebno Ruske Federacije, te naveo da bi do međusobnih posjeta predstavnika dviju država na najvišoj razini moglo doći upravo u vrijeme početka gradnje plinovoda Južni tok čija trasa prolazi kroz obje zemlje.

(Hina) xfl ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙