FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska neće zbog repe zaoštravati odnose sa Srbijom

Autor: jsta
SUBOTICA, 12. listopada 2012. (Hina) - Hrvatska želi smiriti tenzije, tako da nema govora o nekakvom šećernom ratu između Srbije i Hrvatske, izjavila je pomoćnica ministra poljoprivrede Vesna Gantner Kuterovac u Subotici na poljoprivrednom forumu „Hrana za Europu“.

"Ne dolazi u obzir zaoštravanje odnosa. Premda odluka o zabrani izvoza šećerne repe nije sukladna sporazumu CEFTE, ovakva je mjera razumljiva zbog suše koja je pogodila regiju. Time Srbija štiti nacionalne interese", izjavila je pomoćnica ministra poljoprivrede.

Srbijanska je vlada nedavno usvojila uredbu o zabrani izvoza šećerne repe, suncokreta i soje, kojom je hrvatskim šećeranama onemogućeno da uvezu ugovorenu količinu šećerne repe iz Vojvodine.

Vesna Gantner Kuterovac je rekla da Hrvatska i u ovome području teži dobrosusjedskim odnosima sa Srbijom i želi joj pomoći na njezinu putu prema EU.

Naglasila je i da je Hrvatska na raspolaganju Srbiji za pomoć oko prilagodbe zakonodavstva EU“.

Izaslanstvo ministarstva poljoprivrede RH sudjeluje u radu drugoga međunarodnog poljoprivrednog foruma „Hrana za Europu“, koji se održava u Subotici na temu „U susret novoj strategiji razvoja agroprivrede Srbije“.

(Hina) xjsta yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙