FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 11. listopada 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

KAUNAS - U svom prvom nastupu u povijesti Eurolige košarkaši Cedevite doživjeli su u Kaunasu pred 12.000 gledatelja težak poraz od Žalgirisa izgubivši 62:90 (20:27, 18:28, 15:24, 9:11). Cedevita je dobro otvorila utakmicu i sredinom prve dionice u dva navrata je bila u vodstvu (11:10, 13:12), no Žalgiris je serijom 10:2 okrenuo rezultat i na odmor otišao sa plus sedam (27:20). Hrvatski sastav je početkom druge dionice držao rezultatski priključak do 31:25, no tada Litavci rade seriju 13:2 i bježe na velikih 44:27. U tom periodu hrvatski reprezentativac u domaćim redovima Marko Popović pogodio je tri trice u razmaku od dvije minute. Cedevitin slom nastavio se i u trećoj dionici u kojoj je prednost Žalgirisa narasla na 26 koševa viška (79:53), a u posljednjoj četvrtini Žalgiris je dodatno 'podebljao' pobjedu. Najefikasniji u domaćim redovima bili su Paulius Jankunas sa 20 koševa, Ksistof Lavrinovic je ubacio 17 koševa uz pet skokova, naš Marko Popović je ubacio 15 koševa, a Mario Delaš pet koševa uz tri skoka. Cedevitu su predvodili Mickael Gelabale sa 16 koševa, Bracey Wright je ubacio 15, a Lukša Andrić i Vlado Ilievski po osam koševa. U drugom kolu Cedevita će 19. listopada ugostiti Emporio Armani Milano.

SKOPLJE - Utakmicu Makedonija - Hrvatska u kvalifikacijama za svjetsko nogometno prvenstvo 2014. godine koja se u petak igra u Skoplju na stadionu Philip II sudit će 37-godišnji Danac Peter Rasmussen. Smatraju ga pravim nasljednikom uglednih danskih sudaca Clausa Boa Larsena i Kima Miltona Nielsena. Prije tri godine sudio je zagrebačkom Dinamu u Europskoj ligi na gostovanju u Temišvaru. "Modri" su slavili 3:0, a Rasmussen je sudio korektno. Makedoncima je sudio prije dvije godine protiv Nizozemske u kvalifikacijama za EP kada su Nizozemci slavili 4:0. Ove sezone vodio je dvoboj Lige prvaka između Brage i Cluja (0:2), te susret play-off runde Europske lige između Feyenoorda i Sparte Prag (2:2). Ukupno je sudio na 46 međunarodnih utakmica i pritom dosudio 11 jedanaesteraca, te pokazao šest crvenih i 107 žutih kartona.

LINZ - Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u četvrtfinale WTA teniskog turnira u Linzu nakon što je u dvoboju drugog kola pobijedila Austrijanku Patriciju Mayr-Achleitner 6-2, 3-6, 6-0. Bio je to četvrti međusobni susret mlade Splićanke i 159. igračice svijeta koja je dobila pozivnicu za glavni ždrijeb, te druga Petrina pobjeda. Prvu je ostvarila prije šest godina u Cavtatu. Martić će u četvrtfinalu igrati protiv prve nositeljice Bjeloruskinje Viktorije Azarenko koja je pobijedila Rumunjku Simonu Halep 6-1, 6-1. Martić i Azarenka do sada nisu igrale međusobno.

ŠANGAJ - Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira iz Masters serije, koji se za nagradni fond od 3.5 milijuna dolara igra u Šangaju, nakon što je za dva sata i sedam minuta u 3. kolu sa 4:6, 6:1, 6:4 pobijedio Španjolaca Fernanda Verdasca.

Bio je to sedmi susret Čilića i Vedrasca, koje je 23. na ATP ljestvici, i treća pobjeda našeg tenisača.

ŠANGAJ - Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u četvrtfinalu ATP turnira iz Masters serije u Šangaju igrat će protiv prvog tenisača svijeta Rogera Federera koji je u osmini finala pobijedio sunarodnjaka Stanislasa Wawrinku 4:6, 7:6 (4), 6:0. Čilić i Federer do sada su igrali tri puta i sva tri puta je slavio Švicarac - prošle godine na US Openu i u Monte Carlu, te 2008. u Parizu.

RIM - Legendarni talijanski nogometaš Alessandro Del Piero (37) otvorio je 'dušu' nakon odlaska iz Juventusa priznavši kako je očekivao drugačiji razlaz s torinskom 'Starom damom', te otkrivši kako je odbio ponudu Liverpoola iz poštovanja prema poginulim navijačima Juventusa u tragediji na stadionu Heysel. "Zamišljao sam drugačiji rastanak s Juventusom. Ipak, stvari su se promijenile prije godinu dana. Na koncu sam otišao zadovoljan jer sam sve dao Juventusu, nemam za čime žaliti," kazao je Del Piero koji je dres torinskog velikana nosio 19 godina sakupivši 705 nastupa i 290 golova. S Juventusom je osvojio 16 trofeja pri čemu šest 'scudetta' i jednu Ligu prvaka. Kada je vodstvo kluba koncem prošle godine odlučilo ne produžiti Del Pieru ugovor, legendarni napadač je snimio video poruku u kojoj je kazao kako bi želio ostati u klubu. "Tada je bilo mnogo glasina, a ja sam želio razjasniti neke stvari kako bi navijači znali da novac nije kamen spoticanja. Želio sam ostati u klubu," pojasnio je. Del Piero se od najdražeg kluba oprostio osvajanjem naslova prvaka Italije. U susretu posljednjeg kola navijači su ga ispratili ovacijama, suzama i pjesmom. "Navijači su stvarno bili fantastični. Tada sam shvatio koliko me vole i cijene", kazao je Del Piero. Nakon razlaza s Juventusom imao je niz atraktivnih i financijski sjajnih ponuda. Među klubovima koji su ga željeli bio je i Liverpool, no Del Piero nije želio među 'Redse' iz poštovanja prema poginulim navijačima Juventusa u tragediji na stadionu Heysel 1985. godine koju su izazvali navijači Liverpoola. "Od tada su Juventus i Liverpool uspjeli ponovo uspostaviti dobre odnose, ali za mnoge je tragedija na Heyselu nešto što nikada neće obrisati iz svojih sjećanja," priznao je Del Piero otkrivši zemlje iz kojih su stizale ponude: "SAD, Brazil, Tajland, Katar, Španjolska, Engleska, Kina, Japan... Nisam tražio najbolju financijsku ponudu, niti klub koji igra u Ligi prvaka jer sam u karijeri osvojio sve što se može osvojiti. Zbog toga sam se odlučio na Sydney."

"Stigao sam u Australiju kako bi isprobao nešto novo. Sve ovo je za mene velika avantura. Teško je donositi sudove nakon mjesec dana, no dojmovi su sjajni. Uživam u svakom trenutku," zaključio je jedan od najboljih talijanskih nogometaša svih vremena.

ATENA - Jedna od najzanimljivijih utakmica sutrašnjeg programa europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine očekuje se u Ateni gdje će snage odmjeriti Grčka i Bosna i Hercegovina. Obje reprezentacija vode u skupini G sa po šest bodova i većina stručnjaka se slaže kako će upravo jedna od ove dvije ekipe izboriti plasman na World Cup. Grčki izbornik Fernado Santos zbog ozljeda ne može računati na nekoliko standardnih prvotimaca, a njegov kolega na suparničkoj strani Safet Sufić najavljuje igru na pobjedu. Grci su od ranije bez braniča Schalkea Kyriakosa Papadopoulosa, zbog ozljede stopala otpao je branič Panathinaikosa Loukas Vyntra, te njegov klupski kolega napadač Lazaros Christodoulopoulos. Pod velikim znakom pitanja su branič Monaca Georgios Tzavelas i veznjak APOEL-a Alexandros Tziolis. Reprezentacija Bosne i Hercegovine nema bitnjih izostanaka. Osim Miralema Pjanića, koji je trenirao odvojeno od ostatka ekipe, svi ostali igrači na koje Safet Sušić računa su radili punim tempom.

"Želim napasti u Grčkoj, želim pobjedu. Grci će igrati sa dva zadnja vezna, u to sam siguran, tako da nema potrebe da i mi igramo tako," kazao je Sušić, te dodao: "Optimist sam, premda će u ovoj utakmici sve biti moguće. Grčka je izuzetno dobra reprezentacija. Igraju kod kuće pred svojom publikom, lagani su favoriti, ali poslije naših zadnjih rezultata ekipa je vratila samopouzdanje. Očekujem dobru igru i dobar rezultat."

KIJEV - Čelnici ukrajinskog nogometnog velikana kijevskog Dynama pokušat će tijekom zimskog prijelaznog roka angažirati napadača Juventusa Alessandra Matrija koji je sve nezadovoljniji svojom pozicijom u redovima talijanskog prvaka. Kijevljani su spremni ponuditi oko 15 milijuna eura odštete za napadača koji je prošle sezone bio prvi strijelac Juventusa na putu prema osvajanju naslova prvaka. Međutim, ove sezone nikako ne može ustaliti svoje mjesto u prvoj momčadi. Veliki interes za Matrija pokazali su i Porto, Fiorentina, Udinese i Milan. Matri je u Juve stigao iz Cagliarija u siječnju 2011. prvo na posudbu, a potom su čelnici "Stare dame" u srpnju iste godine u potpunosti otkupili njegov ugovor za 15.5 milijuna eura. Ukoliko Matri zaista preseli u Dynamo neće imati pravo nastupa u skupini A Lige prvaka u kojoj nastupa i hrvatski prvak zagrebački Dinamo.

MANCHESTER - Napadač engleske nogometne reprezentacije i Manchester Uniteda Wayne Rooney u svibnju iduće godine po drugi put će postati otac. Vijest o trudnoći potvrdila je njegova supruga Coleen na svom profilu na Twitter koji prati više od 840.000 osoba. "Sada mogu i službeno objaviti kako očekujemo prinovu u obitelji. Još je rano, ali svi smo oduševljeni," napisala je gospođa Rooney. Par već ima sina Kaia koji je rođen 2. studenog 2009. Ove sezone Rooney je zbog ozljede odigrao samo tri utakmice za Manchester United, no nedavno se oporavio i predvodit će reprezentaciju Engleske u susretu protiv San Marina u nastavku kvalifikacija za SP 2014.

BARCELONA - Bivši tjelohranitelj argentinske nogometne zvijezde Lionela Messija, Daniel Rojo otkrio je u razgovoru za 'La Gazzetta dello Sport' kako mu je jedan od zadataka bio i obilazak noćnih klubova i 'skupljanje' Barceloninih igrača koji su previše popili. "Počeo sam raditi 2006. godine, a ubrzo su me počeli slati i po noćnim klubovima kako bi skupljao alkoholizirane igrače. Većina nije bila u stanju voziti automobile. Jednom sam zatekao igrača koji je imao seks sa dvije sestre u noćnom klubu u središtu grada. Netko ga je snimio mobitelom, pa sam morao pronaći tu osobu i izbrisati fotografije iz mobitela," kazao je Rojo, bivši zatvorenik kojeg angažirao tadašnji trener katalonskog velikana Frank Rijkaard. Prema Rojinim riječima niti nizozemski stručnjak se nije ponašao primjereno.

"Rijkaard? Jedino što mogu reći da niti on nije bio najbolji primjer igračima." Tjelohranitelj je otkrio kako je imao dobar odnos s Lionelom Messijem kojeg je opisao kao skromnog mladića. "Nekoliko smo puta zajedno ručali. Messi je bio prilično šutljv i skroman dečko," otkrio je Rojo.

ZAGREB - Sukladno Olimpijskoj povelji i smjernicama Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) danas je u Zagrebu održana konstituirajuća sjednica Komisije sportaša Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na kojoj je jednoglasno za predsjednika izabran plivač Gordan Kožulj. Komisija će biti stalno tijelo HOO-a sa zadaćom predstavljanja aktivnih sportaše i osiguravanja njihovog sudjelovanja u radu svih tijela HOO-a kako bi se pri donašanju odluka uvažavali mišljenja i stavovi sportaša. Kožulj će, sukladno Statutu HOO-a, biti član Skupštine i Vijeća HOO-a u novom sazivu, a pored njega za članove Skupštine HOO-a izabrani su Andrijana Stipaničić Mrvelj i Ištvan Varga.

Predstavnike ljetnih olimpijskih sportova, njih šestero, izabrali su olimpijci na Igrama London 2012., dok su predstavnike zimskih olimpijskih sportova (dvoje) i neolimpijskih sportova (dvoje) predložili nacionalni sportski savezi.

Za članove Komisije ljetnih sportova izabrani su: Sandra Mandir (košarka), Mirjana Mišković (judo), Snježana Pejčić (streljaštvo), Marin Čilić (tenis), Zlatko Horvat (rukomet) i Josip Pavić (vaterpolo), a zimskih i neolimpijskih: Natko Zrnčić Dim (skijanje), Andrijana Stipaničić Mrvelj (biatlon), Ana Marija Čelan (karate), Ištvan Varga (sportski ples) te Gordan Kožulj kao član Komisije sportaša Europskih olimpijskih odbora.

SARAJEVO - Predsjednik povjerenstva za normalizaciju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Ivica Osim izjavio je kako su potpuno neutemeljene tvrdnje o tome da se priprema uspostava regionalne nogometne lige u kojoj bi se natjecale momčadi iz država nastalih na području bivše Jugoslavije te iz Mađarske i Bugarske. "Nitko nije dopustio nekakvu ligu niti postoji plan UEFA-e za to", izjavio je Osim u četvrtak za sarajevsko "Oslobođenje".Prema ranijim navodima nekih medija, regionalna je liga trebala startati u proljeće 2015. godine, u njoj bi sudjelovalo šesnaest momčadi iz osam država, a dogovor o tome navodno je postignut na nedavnom "tajnom" sastanku u Budvi.

Osim koji je osobno bio u Budvi izjavio je kako to nije bio nikakav tajni sastanak niti su svi oni koji su tamo bili i jednog trenutka sjedili zajedno. "Izgleda da više ne možeš biti dobar s nekim i popiti piće a da to ne nazovu tajnim sastankom", kazao je proslavljeni bivši nogometaš i dugogodišnji trener. Osim ističe kako bi bilo logično da se o nekom projektu regionalne lige najprije dogovore zainteresirani pa da onda takav plan izlože UEFA-i.

LONDON - Broj turista u Velikoj Britaniji bio je manji nego što je uobičajeno u kolovozu unatoč održavanju olimpijskih igara u Londonu, ali su zato prihodi od turizma porasli, najviše zahvaljujući prodaji ulaznica za olimpijska natjecanja, pokazali su statistički podaci objavljeni u četvrtak. Broj turista u Velikoj Britaniji smanjio se za 5 posto u odnosu na godinu ranije i ovo ljeto Otok je posjetilo tri milijuna ljudi, objavio je Ured za nacionalne statističke (ONS). Prema ONS-u, 420.000 turističkih posjeta u srpnju i kolovozu vezano je za održavanje olimpijskih igara (27. srpnja-12. kolovoza) ili za održavanje paraolimpijskih igara (29. kolovoza-9. rujna).

Međutim, unatoč tom manjem broju turista prihodi od tih posjeta, koji uključuju i prodaju ulaznica za olimpijska natjecanja kupljene prije ili za vrijeme posjeta Velikoj Britaniji, porasli su za devet posto u odnosu na prošlu godinu godišnje i iznose 2,38 milijardi funti (oko 2,95 milijarde eura), dodaje ONS. Stručnjaci ocjenjuju i da je dio stranih turista odustao od dolaska u Veliku Britaniju u kolovozu "zbog bojazni od prevelikih gužvi i problema u transportu uzrokovanih olimpijskim igrama".

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙