FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren obnovljeni Info centar Bliznec

Autor: dber
ZAGREB, 5. listopada 2012. (Hina) - U Parku prirode Medvednica danas je otvoren obnovljeni Info centar Bliznec gdje će posjetitelji, osim informacija o prirodnim i kulturnim vrijednostima Medvednice, kao i o sadržajima i uslugama koje nudi, moći saznati više i o ekološkoj mreži Natura 2000, čiji je član i Medvednica.

Djelatnik Parka prirode Medvednica bit će na raspolaganju za sve informacije o planinarskim domovima i stazama, o Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja (HGSS) i ostale servisne informacije u Info centru Bliznec od 8 do 15 sati vikendom te blagdanima i praznicima, izvijestila je voditeljica službe za promidžbu Martina Jurjević Varga.

Izrazila je nadu da će novi Info centar privući veći broj zainteresiranih za informacije o Medvednici budući da je dosadašnja mala, drvena kućica više sličila na privremeno spremište pa su posjetitelji ondje rijetko navraćali.

U Info centru moći će se kupiti planinarska karta, kao i vodič i igrica "Dekodiraj Medvednicu", gdje se osim planinarskih domova i staza, opisuje flora i fauna Medvednice.

Bit će tu i suvenira tematski vezanih za Medvednicu odnosno tamošnji rudnik "Zrinski", Medvedgrad i špilju Veternicu.

Projekt u vrijednosti od 300 tisuća kuna realiziran je sredstvima Ministarstva zaštite okoliša i prirode u sklopu EU Natura 2000-NIP te zahvaljujući donaciji "Večernjeg lista" i "Plive" iz akcije "Volim hodanje", koja je poslužila za izradu "Natura 2000 labirinta" koji se nalazi među drvećem nasuprot Info centra Bliznec.

Maloj svečanosti otvorenja Info centra Bliznec nazočili su partneri Parka prirode Medvednica, djelatnici "Hrvatskih šuma" i predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

Iz Parka prirode Medvednica podsjetili su da Parku gravitira četvrtina stanovništva Hrvatske te da godišnje zabilježe više od milijun posjetitelja.

(Hina) xbdj yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙