FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Metro Hrvatska za sigurniju hranu

Autor: tmis
ZAGREB, 5. listopada 2012. (Hina) - Trgovački lanac Metro Hrvatska pokrenuo je postupak certifikacije hrvatskih dobavljača i proizvođača prehrambenih proizvoda koji proizvode robne marke za Metro, što im donosi maksimalnu sigurnost proizvoda, a dobavljačima i proizvođačima veću konkurentnost i lakši pristup europskim i svjetskim tržištima.

Tu je inicijativu Metro predstavio na današnjem susretu s novinarima, napominjući da certifikaciju provodi prema jednom od priznatih standarda GFSI-ja (Global Food Safety Initative).

Ulaskom Hrvatske u EU hrvatski će proizvođači koji proizvode robne marke za Metro morati posjedovati neki od međunarodnih certifikata kvalitete koji je priznao GFSI, istaknuo je voditelj Odjela kontrole kvalitete u Metro Hrvatska Roland Bosnar.

Dodao je i da će od 1. srpnja 2013. Metro u Hrvatskoj poslovati isključivo s proizvođačima i dobavljačima prehrambenih proizvoda koji će imati jedan od devet GFSI priznatih standarda, kao što je, primjerice, IFS.

Sve je to, kako je kazao, dio Globalne inicijativu za sigurnost hrane-GFSI koja usklađuje proizvođače hrane s višim standardima sigurnosti, ali i poboljšava sigurnost proizvodnje.

Ta je inicijativa pokrenuta još 2000. na inicijativu brojnih trgovačkih lanaca u svijetu kao i proizvođača hrane, a s vremenom su joj se priključili i brojni stručnjaci za proizvodnju i kontrolu hrane s ciljem veće sigurnosti hrane i njene proizvodnje.

Bosnar ističe da su se iz Hrvatske toj inicijativi priključilo 23 velike tvrtke-proizvođača hrane koji su i izvoznici i već imaju certifikat IFS.

U Hrvatskoj Metro surađuje sa 49 proizvođača-dobavljača koji za njih rade proizvode Metro-ove robne marke.

Već sada ima hrvatskih proizvoda koji mogu na police europskih i svjetskih trgovačkih lanaca, a svima koji imaju neki od GFSI standarda i surađuju s Metroom u Hrvatskoj time se otvara i mogućnost prodaje unutar njemačke Metro Grupe koja posluje u 32 zemlje svijeta.

(Hina) xtam ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙