FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 5. listopada

Autor: dsta
ZAGREB, 5. listopada 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 5. listopada.

ZAGREB - Trenutno stanje u provođenju programa restrukturiranja, statusne promjene te aktualno stanje u društvima HŽ Holdinga teme su konferencije za novinare na Dan Hrvatskih željeznica na kojoj će sudjelovati ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić te predsjednici uprava HŽ Infrastrukture, HŽ Putničkog prijevoza i HŽ Carga. (11,00 sati, vijećnica HŽ-ove upravne zgrade, Mihanovićeva 12)

ROVINJ - Dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju Paul Krugman održat će predavanje u sklopu drugog "Adris Business Foruma" na temu "Izazovi ekonomske krize". Krugman će govoriti o tome kako uspješno svladati posljedice recesije u globalnoj ekonomiji. Krugman je Nobelovu nagradu za ekonomiju dobio 2008. godine za svoj doprinos novoj teoriji trgovine. Profesor je ekonomije i međunarodnih odnosa na američkom sveučilištu Princeton te je autor ili urednik više od 20 knjiga i nekoliko stotina stručnih članaka. (12,00 sati, Hotel Lone)

POREČ - Teme ovogodišnjeg, četvrtog simpozija "Hrvatsko hotelijerstvo i turizam" su "Razvojni prioriteti za hrvatski turizam izvan glavne sezone". Simpozij organiziraju Hrvatska gospodarska komora, Hrvatsko-austrijska trgovinska komora, Hrvatska udruga poslodavaca, Udruga AHIC (Austrian Hotel Investors in Croatia) i tvrtka Valamar, a među sudionicima se očekuju predstavnci investitora u hrvatski turizam, turističkih i hotelijerskih tvrtki, turističkih zajednica, agencija i turoperatora iz Hrvatske i Austrije. (9,00 sati, Valamar Diamant Hotel)

ZAGREB - Hrvatska poljoprivredna komora (HPK) održat će konferenciju za novinare na temu aktualne situacije vezane uz mlijeko i jesensku sjetvu te kvalitete i budućeg izračuna cijene plavog dizela i korištenja tog goriva (12,00 sati, HPK, Ulica grada Vukovara 78)

ZAGREB - Predstavnici Zagrebačkog velesajma (ZV) najavit će na konferenciji za novinare 39. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta, koji će se održati od 10. do 14. listopada. (11,00 sati, Klub izlagača, ZV, Avenija Dubrovnik 15)

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xrub yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙