FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 12. rujna

Autor: nbrc
ZAGREB, 12. rujna 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 12. rujna.

ZAGREB - Predstavnici konzorcija "Domaći proizvođači kabela" i Hrvatske elektroprivrede potpisat će sporazum o isporuci kabela, vrijedan 287 milijuna kuna. Sporazum se odnosi na nabavku energetskih kabela za potrebe društava HEP grupe u realizaciji njenih investicijskih projekata. Konzorcij koji čine domaće tvrtke Elka i Eurocable Group te Brodomerkur, Cotra i Wellmax izabran je na međunarodnom javnom natječaju (12,30 sati, Elka, Koledovčina 1).

ZAGREB - U organizaciji Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata održat će se prosvjed radnika RIZ-a na Markovu trgu. Iz sindikata u najavi prosvjeda poručuju kako RIZ nije dužan državi nego država njemu i to 103 milijuna kuna te pitaju USKOK i Državno odvjetništvo kada će riješiti prijavljeni kriminal u RIZ-u (13 sati, Trg svetog Marka).

ZAGREB - Predstavnici tvrtke EOS Matrix na susretu s novinarima objavit će rezultate istraživanja "Navike plaćanja u Europi" koje je provedeno u deset zemalja. Istraživanje uz ostalo pokušava odgovoriti na pitanja kako gospodarska situacija utječe na navike plaćanja u Europi, čiji su potrošači najpouzdaniji u plaćanju svojih obveza i u kojim rokovima, kakve su razlike među sektorima te da li su općenito bolje navike plaćanja u istočnoj ili zapadnoj Europi (10 sati, poslovna zgrada Net City, Horvatova 82/V).

ZAGREB - Strategija privatizacije za preostali dio neprivatiziranog turističkog portfelja u kojoj će biti definirani pojedinačni modeli privatizacije za svako od 13 društava iz Kataloga investicija Ministarstva turizma objavljenog ove godine u intenzivnoj je pripremi i uskoro se očekuje njen dovršetak kada će biti i predstavljena, doznaje se od ministra turizma Veljka Ostojića. Ne iznoseći više detalja u vezi te strategije ministar naglašava samo da je, s obzirom na stanje u tih 13 neprivatiziranih društava, skloniji modelu prodaje nego ulaska u javno-privatno partnerstvo (JPP) budući smo, kako kaže, "u prošlosti imali iskustva u turističkom sektoru s određenim oblicima JPP-a koji se nisu pokazali najuspješnijima, te bi iz toga trebali nešto naučiti".

dežurne urednice:

prije podne: Slavica Cvitanić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

faks: 01/ 4808 821

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙