FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 27. rujna

Autor: dduk
ZAGREB, 26. rujna 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 27. rujna.

ZAGREB - Predstavnici Hrvatskih voda i 132 komunalna društva potpisat će ugovore za projekte u vodnom gospodarstvu vrijedne 866 milijuna kuna, a koji se financiraju u okviru Vladina programa pokretanja investicijskog ciklusa. Ugovorima se osiguravaju dodatna ulaganja u sustave vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda (13,30 sati, Hrvatske vode, Ulica grada Vukovara 220).

ZAGREB - Sudionici konferencije gradova i općina o učinkovitom upravljanju lokalnim ekonomskim razvojem - projekt EFRISTAT raspravljat će uz ostalo o važnosti i ulozi lokalnog ekonomskog razvoja za budućnost Hrvatske. Sudionicima će biti predstavljene i osnovne značajke projekta EFRISTAT, projekta koji obuhvaća izradu baze podataka koja sadrži sve ekonomske, fiskalne, socijalne, ekološke te organizacijsko-administrativne podatke o pojedinom gradu ili općini. Svrha je te baze dobivanje podataka poput lokalnog BDP-a, pokazatelja poslovne privlačnosti i slično kako bi se lokalnim jedinicama omogućilo učinkovitije upravljanje ekonomskim razvojem, a potencijalnim ulagačima detaljniji uvid u mogućnosti ulaganja. Otvaranju konferencije, kako je najavljeno, bit će nazočan i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović (9 sati, Hotel Four Points by Sheraton Panorama, Trg sportova 9).

ZAGREB - Svjetski dan turizma ove se godine obilježava s temom "Turizam i održiva energija: jačanje održivog razvoja", a tim će povodom u Ministarstvu turizma biti održana konferencija za novinare na kojoj će predstavnici tog ministarstva te Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost predstaviti mjere i aktivnosti te planove za jačanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije u turizmu. Svjetski dan turizma obilježava se svake godine 27. rujna, na dan kada je osnovana Svjetska turistička organizacija (10 sati, Ministarstvo turizma, Prisavlje 14).

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙