FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 3. listopada

Autor: tper
ZAGREB, 2. listopada 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 3. listopada.

ZAGREB - Konferencija "Željezničke investicije u jugoistočnoj Europi" okupit će predstavnike regionalnih željeznica i investitora kako bi raspravljali o najnovijim projektima i budućim natječajima. Na konferenciji, čiji je domaćin HŽ Holding, između ostalog će biti riječi o važnosti ulaganja u povezivanje HŽ-a s europskim prijevoznim tržištem, usklađivanju željezničkog sustava sa zakonodavstvom EU itd. (9,20 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - U Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) održat će se sjednica Poslovnog vijeća za gospodarsku suradnju s Ruskom Federacijom na kojoj će biti riječi o aktualnom stanju i perspektivama rusko-hrvatske gospodarske suradnje, promjenama u poslovanju hrvatskih tvrtki ulaskom Rusije u WTO i Hrvatske u EU itd. (11,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Udruga radničkih sindikata Hrvatske održat će konferenciju za novinare na temu "Tko to rehabilitira društvo s ličke pruge - jesu li to ti sposobni i podobni kadrovi?" (12,05 sati, URSH, Kralja Držislava 4).

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatskoj za srpanj ove godine iznosila je 30,95 kuna, što je u odnosu na lipanj manje za 4,2 posto, a u odnosu na srpanj 2011. godine niže je za 2,5 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Po podacima DZS-a, u srpnju su bila 173 plaćena radna sata, ili 3,6 posto više nego u lipnju. Najviša prosječna neto satnica isplaćena je u promidžbi (reklami i propagandi), od 56,75 kuna. Najniža prosječna mjesečna neto plaća po satu zaposlenih za srpanj isplaćena je u proizvodnji odjeće i iznosila je 16,45 kuna.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙