FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Biciklistički trener optužen za ratni zločin

Autor: rmav
SARAJEVO, 2. listopada 2012.(Hina) - Županijski sud u Tuzli potvrdio je optužnicu za ratni zločin protiv nekadašnjeg pripadnika Armije Bosne i i Hercegovine Hajrudina Trle kojega se tereti da je tijekom rata ubio najmanje jednog zarobljenika srpske nacionalnosti.

Trle (56) bosanskohercegovačkoj je javnosti poznatiji kao veteran biciklističkog sporta i kao nekadašnji selektor biciklističke reprezentacije te zemlje.

On trenutačno obnaša dužnost direktora i trenera biciklističkog kluba "Zmaj" iz Tuzle, a ove je godine kao jedini predstavnik iz BiH osvojio deveto mjesto na svjetskom prvenstvu veterana-biciklista održanom u Austriji.

Trle je sada suočen s optužnicom da je u travnju 1993. godine na području planine Majevice osobno ubio zarobljenog pripadnika vojske bosanskih Srba Dragu Stevanovića.

Istragu protiv Trle vodilo je državno tužiteljstvo no odlukom Suda BiH iz siječnja 2012. godine vođenje kaznenog postupka prepušteno je županijskom tužiteljstvu u Tuzli koje je i podignulo optužnicu u ovom predmetu.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙