FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osuđena trojica bivših pripadnika Armije BiH

Autor: zkre
MOSTAR, 17. rujna 2012. (Hina) - Sud Bosne i Hercegovine osudio je na ukupno 25 godina zatvora trojicu bivših bošnjačkih pripadnika Armije BiH za ratne zločine počinjene nad srpskim civilima i zarobljenicima počinjene potkraj rata u zapadnoj Bosni, priopćio je sud u ponedjeljak.

Na po osam godina zatvora osuđeni su zamjenik načelnika odjela vojne sigurnosti Petog korpusa Armije BiH Mehur Selimović i pomoćnik zapovjednika za poslove sigurnosti Adil Ružnić, dok je vojni policajac Emir Mustafić dobio devet godina zatvora za ratne zločine nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima u Bihaću i Cazinu.

U obrazloženju presude, sudsko vijeće suda BiH navelo je da je tijekom suđenja dokazano da su trojica bivših pripadnika Petog korpusa Armije BiH odgovorni za tjelesno i psihičko zlostavljanje zatvorenika srpske nacionalnosti u Bihaću i Cazinu u vremenskom razdoblju d 1994. do 1996. godine. Zarobljenici su zatvarani u logorima gdje su držani u iznimno teškim uvjetima te su ih ispitivali i tjelesno zlostavljali stražari logora.

(Hina) xzkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙