FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eko stožer Varaždin odgodio prosvjed

Autor: vvar
VARAŽDIN, 2. listopada 2012. (Hina) - Kod odlagališta otpada u Brezju jutros nije održan prosvjed kojeg je ranije najavio i organizirao Eko stožer Varaždin, zahtijevajući da se problem otpada u Varaždinu trajno riješi.

Predsjednik Eko stožera Varaždin Neven Kovač priopćio je da prosvjed odgađaju jer su jučer tijekom poslijepodneva dobili odgovor od varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša, a nešto prije toga i odgovor Antti Kaartinena iz europske Agencije za okoliš, s uputama i naznakama da bi uskoro mogao stići i odgovor od resornog odjela u sklopu Europske komisije, kojemu je Kaartinen proslijedio otvoreno pismo Eko stožera.

"Na odgodu prosvjeda odlučili smo se prvenstveno iz razloga kako bi svi članovi stožera bili upoznati s novim razvojem događaja te novim činjenicama proizašlima tijekom jučerašnjeg dana, odnosno odgovora te uputa i savjeta pristiglih na našu adresu", priopćio je Kovač.

Eko Stožer Varaždin već je 6. rujna organizirao mirni prosvjed na istoj lokaciji na ulazu u grad, na kojem se tada okupilo 60-ak ljudi. U međuvremenu su od gradskih vlasti i Ministarstva zaštite okoliša i prirode zatražili jasne odgovore s rokovima i načinom rješavanja problema te uputili pisma ministru zaštite okoliša Mihaelu Zmajloviću i šefu Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paulu Vandorenu.

U pismima su ih upozorili na problem ilegalnog odlagališta baliranog otpada u Brezju te zatražili njihovu pomoć u rješavanje tog problema.

(Hina) xvvar ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙