FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počelo korištenje kazeta u Marišćini, Eko Kvarner se protivi

Autor: dsil
RIJEKA, 18. rujna 2012. (Hina) - Ekološka udruga Eko Kvarner pozvala je Općinsko vijeće i načelnika općine Viškovo da zaustave dovoženje i odlaganje otpada u Centru za gospodarenje otpadom Marišćina, sukladno odluci ovog općinskog vijeća sa sjednice 10. rujna. Eko Kvarner je reagirao u povodu jučerašnjeg početka korištenja otvorenih kazeta za odlaganje rasutog otpada na Marišćini, nakon što su dobivene potrebne dozvole nadležnih državnih tijela.

U kazete će se odlagati sav rasuti otpad te time prestaje baliranje, koje se privremeno provodilo u očekivanju da kazete dobiju dozvole. Više desetaka tisuća bala, koje se nalaze na Marišćini te na dosadašnjem odlagalištu otpada na Viševcu, otvorit će se i otpad iz njih odložiti u kazete, uz dovoženje novog otpada, najavilo je komunalno društvo Čistoća.

Eko Kvarner poziva općinske vijećnike i načelnika općine Viškovo Gorana Petrca da poduzmu sve legalne i legitimne korake kako bi se provela odluka općinskog vijeća. Njome se zahtijeva prestanak dovoženja, odlaganja i baliranja otpada na Marišćini i Viševcu u roku od osam dana od sjednice na kojoj je odluka donijeta.

Općinsko vijeće odlučilo je i da da KD Čistoća balirani komunalni otpad na Viševcu i Marišćini ukloni do kraja 2012. godine, da se po prestanku korištenja odlagališta otpada Viševac nastavi sanacija odlagališta po građevinskoj dozvoli i zadanim ekološkim standardima te da Čistoća nakon uklanjanja baliranog otpada u Marišćini sanira to područje.

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙