FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 2. listopada

Autor: dsta
ZAGREB, 2. listopada 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 2. listopada.

ZAGREB - U Ministarstvu turizma održat će se konferencija za novinare na kojoj će ministar turizma Veljko Ostojić i predsjednik Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) Anton Kovačev govoriti o kreditima koji su ove godine odobreni za turističke projekte te će omogućiti nove investicije za razvoj hrvatskog turizma (11,00 sati, Ministarstvo turizma, Prisavlje 14).

ZAGREB - Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice (HTZ) na svojoj će sjednici odlučivati o izboru direktora Glavnog ureda HTZ-a temeljem završenog natječeja za to mjesto na kojem je u zadnjih nešto više od deset godina Niko Bulić. Za mjesto direktora Glavnog ureda HTZ-a, po neslužbenim informacijama, natječe se 14 kandidata (14,00 sati, HTZ, Iblerov trg 10/IV).

ZAGREB - U organizaciji Kriznog stožera TŽV-a Gredelj održat će se prosvjed radnika te tvrtke zbog neisplate plaća i trenutne situacije u TŽV-u Gredelj. (12,05 sati, upravna zgrada Gredelja, Vukomeračka cesta 89).

ZAGREB - Očekivani ukupni prirod kukuruza, šećerne repe, suncokreta i soje u Hrvatskoj u 2012. manji je nego u godini prije, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku o očekivanim prirodima kasnih usjeva sa stanjem početkom rujna ove godine. Tako se očekuje ukupan prirod kukuruza od 1,3 milijuna tona, što je 25 posto manje nego lani. Prosječna proizvodnja kukuruza po hektaru procjenjuje se na 4,2 tone. Očekuje se smanjenje uroda šećerne repe za 18 posto, odnosno urod od 960 tisuća tona ili 40 tona po hektaru. Očekuje se i smanjeni urod suncokreta, i to za 4 posto, odnosno urod od 82 tisuće tona ili prosječno 2,4 tona po hektaru. Prirod soje procjenjuje se na 110 tisuća tona, što je 25 posto manje od lanjskog.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙