FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 1. listopada

Autor: tper
ZAGREB, 30. rujna 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 1. listopada.

ZAGREB/SAVSKI MAROF - Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić obići će lokacije proširenja postojećih te izgradnje novih proizvodnih kapaciteta Plive, na lokacijama u Savskom Marofu i Zagrebu. Plivin novi investicijski ciklus ukupne je vrijednosti više od 200 milijuna dolara, što je jedan od najvećih investicijskih ciklusa u povijesti kompanije. Ovo ulaganje gotovo u cijelosti odnosi se na proizvodne djelatnosti, a obuhvaća novi pogon za proizvodnju aktivnih farmaceutskih supstancija i postrojenja za obradu otpadnih voda i procesnih plinova u Naovom Marofu te proširenje postojećeg pogona za proizvodnju suhih oralnih oblika i proizvodnju injekcija u Zagrebu. Izjave za medije predviđene su u 11,15 sati na gradilištu u Novom Marofu te u 12,45 sati u Zagrebu.

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama Hrvatske za srpanj iznosila je 5.424 kune, što je nominalno manje za 1,2 posto, a realno manje za 0,2 posto u odnosu na lipanj, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS). U odnosu na srpanj prošle godine, prosječna neto plaća za ovogodišnji srpanj nominalno je porasla za 1,1 posto, no realno je pala za 2,2 posto. Najviša prosječna neto plaća za srpanj isplaćena je u zračnom prijevozu i iznosila je 10.237 kuna. Najniža prosječna neto plaća za srpanj isplaćena je u proizvodnji odjeće - 2.891 kunu.

ZAGREB - Ukupan broj zaposlenih u hrvatskoj industriji u kolovozu je bio manji za 0,6 posto u odnosu na srpanj, a na godišnjoj je razini, u odnosu na kolovoz prošle godine, manji za 5,1 posto, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS). Po podacima DZS-a, ukupna proizvodnost rada u industriji u razdoblju od siječnja do kolovoza ove u usporedbi s istim razdobljem prošle godine manja je za 1,2 posto. Statistika prema područjima nacionalne klasifikacije djelatnosti pokazuje da je na godišnjoj razini, u kolovozu ove u odnosu na kolovoz prošle godine, broj zaposlenih u prerađivačkoj industriji pao za 5,2 posto, u rudarstvu i vađenju za 5,3 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji za 2,5 posto.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙