FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

Autor: sbak
ZAGREB, 22. rujna 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz svijeta do 4,30 sati.

BEOGRAD - Predsjednik srbijanske vlade Ivica Dačić kazao je u petak da Bruxelles ne može natjerati Srbiju da prizna neovisnost Kosova, te da podjelu Kosova vidi kao jedino moguće i realno rješenje. "I dalje mislim da je podjela Kosova jedino moguće realno rješenje, i siguran sam da bi to Albanci u Prištini prihvatili. Međutim, postavlja se pitanje kako to može izazvati prosvjede u regiji, a izbjegava se činjenica da je potrese izazvalo i to što je Srbija podijeljena", rekao je Dačić za televiziju "Pink". On je kazao da trajno rješenje ne postoji i da politički dijalog svakako može uvažiti legitimne interese Srba i Albanaca.

SILIVRI - Turski sud osudio je u petak više od 300 vojnih časnika za planiranje državnog udara protiv vlade premijera Tayyipa Erdogana prije gotovo deset godina, zaključivši tako suđenje koje je pokazalo dominaciju civilne vlasti nad nekoć moćnom vojskom. Sud u Silivriu, zapadno od Istanbula, dosudio je zatvorske kazne za 322 aktivna i umirovljena časnika, a njih 34 je oslobodio. Dvojica generala i jedan umirovljeni admiral, koje se smatralo organizatorima urote, dobili su doživotne kazne zatvora. Vojska je dugo bila čuvar turskog sekularnog poretka i izvela je tri državna udara između 1960. i 1980. te je 1987. prisilila na ostavku islamističku vladu.

WASHINGTON - Udio Amerikanaca koji nemaju povjerenja u velike medije ne prestaje rasti od 2004. i doseže rekordnu stopu od 60 posto, prema istraživanju koje u petak objavljuje Institut Gallup. U anketi provedenoj između 6. i 9. rujna među 1017 odraslih osoba, 60 posto Amerikanaca misli da veliki mediji ne prenose informacije u potpunosti, točno i pravedno, što predstavlja rekord za godinu u kojoj se održavaju predsjednički izbori. Razlika od postotnih bodova između negativnog i pozitivnog mnijenja čak je i najviša otkad je Institut počeo provoditi to ispitivanje redovito, tijekom 90-ih godina. Gallup je zabilježio da je više od polovice Amerikanaca imalo povjerenja u medije prije 2004., što je udio koji je iznosio čak oko 72 posto 70-ih godina.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙