FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Autocesta na koridoru Vc do kraja 2020.

Autor: rmav
SARAJEVO, 20. rujna 2012.(Hina) - Bosna i Hercegovina mogla bi dovršiti izgradnju svoga dijela autoceste na paneuropskom koridoru V c do kraja 2020. godine, najavio je u četvrtak u Sarajevu ministar prometa i komunikacija BiH Damir Hadžić.

Govoreći na otvaranju konferencije o cestogradnji u BiH, Hadžić je kazao kako sadašnje vlasti pokušavaju maksimalno ubrzati gradnju autoceste s ciljem njezina potpunog dovršetka do kraja desetljeća.

Autocesta na koridoru V c kroz BiH prolazi u dužini od oko 330 kilometara, a do sada je izgrađeno i pušteno u promet pedesetak kilometara ove prometnice između Sarajeva i Zenice.

Hadžić je podsjetio kako su u tijeku i radovi na različitim dionicama sjeverno i južno od Sarajeva ukupne dužine 23 kilometra.

Rječ je o dionicama na zahtjevnom terenu koje podrazumijevanju i prokopavanje tunela.

Kako je pojasnio Hadžić, u tijeku je postupak odabira tvrtki koje će graditi još petnaest kilometara autoceste, a može se očekivati i početak gradnje dionice između Doboja i Modriče za koju je zadužena Republika Srpska i koja će se graditi uz davanje dugoročne koncesije.

Priprema se i odabir izvođača radova na mostu preko Save kod Svilaja, koji će spojiti bosanskohercegovačku s hrvatskom dionicom koridora Ploče-Budimpešta.

(Hina) xrmav yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙