FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peticija za Dubrovnik kao područno središte

Autor: hspa
DUBROVNIK, 19. rujna 2012. (Hina) - Udruga Dubrovnik regija na danas održanoj konferenciji za novinare najavila je potpisivanje peticije za raspisivanje referenduma za opstanak Dubrovnika kao upravnoga područnog središta.

Peticija će se potpisivati od 22. do 29. rujna u Konavlima, Dubrovniku, Dubrovačkom primorju, Elafitskim otocima, Pelješcu i Korčuli.

Kako je istaknuo član Malog vijeća udruge Petar Mišo Mihočević, u posljednjih 20 godina uspjeli smo stvoriti državu s previše socijalnih nepravdi, s previše kriminala i potpuno bez nacionalnog ponosa. Mi smo, kazao je, ponosni stanovnici dubrovačkog kraja i ponosni Hrvati, a veliki broj naših članova su branitelji, koji se nisu borili za ovako stanje, kazao je Mihočević, koji je dodao kako se zalažu za manji broj mjesnih samoupravnih jedinica i manji broj regija, ali da nisu za to da Dubrovnik od hrvatske Atene postane mali gradić kao u vrijeme Austro-Ugarske, gdje se može otići na ljetovanje.

Mihočević je dodao kako ova udruga, koja će uskoro postati stranka, želi pokrenuti inicijativu kod hrvatske Vlade da Dubrovnik ostane područno središte u kojem se nalazi, a ne da kao što se događa polako gubi svoju važnost ukidanjem carinarnice, HZZO-a i drugih institucija.

(Hina) xddub ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙