FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovačke stranke i udruge protiv ukidanja dopisništva Slobodne

Autor: hspa
DUBROVNIK, 12. rujna 2012. (Hina) - Političke stranke i udruge grada Dubrovnika usprotivile su se danas ukidanju dubrovačkog dopisništva Slobodne Dalmacije koji djeluje od 1978. i jedan je od simbola Dubrovnika.

U priopćenju se kaže kako su u proteklih 34 godine postojanja, osobito tijekom Domovinskog rata, novinari i fotoreporteri dubrovačkog dopisništva Slobodne Dalmacije profesionalno pratili društvena, politička, gospodarska, turistička, kulturna, sportska i ostala zbivanja važna za Dubrovnik i okolicu.

Tisućama priloga u tom razdoblju ispisali su iznimno vrijednu tiskanu kroniku najnovije povijesti dubrovačkog kraja. Smatramo da najavljeno ukidanje dopisništva Slobodne Dalmacije nije mudra odluka ostvarili se - nakon što su proteklih godina ugašena dopisništva Vjesnika, Večernjeg lista i Jutarnjeg lista - Dubrovnik će postati nažalost medijski marginalizirani grad u hrvatskim dnevnim novinama, stoji u priopćenju.

Ne ulazeći u poslovne planove, dubrovačke stranke i udruge pozivaju Upravu EPH da preispita odluku o ukidanju dubrovačkog dopisništva. Drže da nije kasno za preispitivanje poteza koji nikako ne ide u prilog položaju, značenju i razvoju grada Dubrovnika kao središta najjužnije hrvatske županije.

(Hina) xddub yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙