FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grad Osijek protiv poskupljenja toplinske energije

Autor: ivuc
OSIJEK,18. rujna 2012.(Hina) - Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo izjavio je danas kako će Gradskom vijeću predložiti odbijanje davanja suglasnosti na prijedlog tvrtke "HEP toplinarstvo" o promjeni tarifa za usluge distribucije i opskrbe toplinskom energijom, koja bi u konačnici značila poskupljenje usluga za 37 posto.

Na današnjem sastanku s pročelnicima gradskih upravnih odjela Bubalo je odbacio obrazloženja Uprave HEP-a da se radi o usklađivanju cijena, ustvrdivši kako se o usklađivanju može govoriti ako se radi o jednoznamenkastom iznosu, a da je predloženo poskupljenje od 37 posto pljačka i nedopustiv potez.

Istaknuo je kako se planirano poskupljenje ne može temeljiti na tvrdnjama o prošlogodišnjim gubitcima HEP-toplinarstva te da HEP mora ponovno ispitati svoje troškove i način poslovanja te ostvariti uštede, a ne neopravdano podizati cijene.

Ako je HEP toplinarstvo poslovao s gubitkom, onda je HEP dd iskazao dobit od 454 milijuna kuna, a HEP-opskrba, dobit od 278 milijuna, pa je bilo za očekivati smanjivanje cijene struje, a ne povećanje, kazao je Bubalo.

Ocijenio je kako bi Vlada, u konačnici, mogla izmijeniti Zakon o energiji, kako bi izbjegla davanje suglasnosti jedinica lokalne samouprave, upozorivši da će poskupljenje energenata potaknuti još veću inflaciju.

(Hina) xivuc ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙