FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I čelnici Siska protiv najavljenog poskupljenja grijanja

Autor: ssis
SISAK, 17. rujna 2012. (Hina) - Vlasnici oko 4000 stanova i osamdesetak poslovnih prostora u Sisku, koliko ih je priključeno na jedinstven toplinski sustav, s ogorčenjem su primili najavu HEP-Toplinarstva o poskupljenju grijanja za 37 posto.

I gradonačelnik Siska Dinko Pintarić oštro je osudio najavu iz HEP-a te u priopćenju navodi kako "ne želi i neće pristati na ucjene koje pred nas stavlja HEP Toplinarstvo.

Jer kako drugačije protumačiti zahtjev za 100-postotnim povećanjem cijena energenta za ionako ugroženu industrijsku proizvodnju, te gotovo 40-postotno povećanje cijena za građanstvo", pita Pintarić u priopćenju.

Dodaje da kao gradonačelnik ne može dopustiti da više od četiri tisuće potrošača HEP-ovih usluga u Sisku ovu zimu bude gladno jer neće imati novaca za platiti sve račune, a pita se kako će povećane račune plaćati i 56 poslovnih potrošača kojima je poslovanje ionako otežano zbog njihovih novih parafiskalnih nameta.

Gradskom vijeću grada Siska predložit ću da odbije ovaj zahtjev HEP Toplinarstva , kaže i dodaje kako mu je žao što, "poput zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, nema pravo staviti veto na tu odluku jer je ovo samo još jedan od načina ucjene naših, u ovoj situaciji, bespomoćnih sugrađana".

Predsjednik Gradskog vijeća Veljko Novak u svojem priopćenju kaže kako će Gradsko vijeće na svojoj sjednici raspravljati o zahtjevu HEP-a za povećanjem cijene usluga HEP Toplinarstva, a od gradskih će vijećnika zatražiti da se ovakav zahtjev odbije.

"Oštro osuđujem namjeru HEP Toplinarstva da poveća cijenu grijanja u gradu u kojem je u jednom danu bez posla ostalo oko 1500 Siščanki i Siščana. Većina tih građana živi u naselju Caprag, upravo u naselju u kojem se grije preko HEP Toplinarstva, i u kojem su i do sada plaćane previsoke cijene grijanja", ističe Novak.

Poziva HEP, ali i Vladu Republike Hrvatske, da ne odobre povećanje cijene grijanja i da omoguće Siščanima da u uvjetima dostojnim čovjeka prežive ovu zimu.

Novak smatra kako su HEP Toplinarstvo i Vlada još jednom ovim potezom pokazali kako im nisu svi građani jednaki jer je "ovo povećanje cijene namijenjeno samo onim gradovima u kojima stranke Kukuriku koalicije nisu na vlasti". "Jesu li samo zato građani Siska, Zagreba, Osijeka, Samobora, Zaprešića, Velike Gorice kažnjeni i samo se njih želi još više opteretiti?, pita predsjednik sisačkog Gradskog vijeća.

(Hina) xssis ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙