FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki gradski proračun ostvaruje se uravnoteženo

Autor: ivuc
OSIJEK,11. rujna 2012.(Hina) - Osječki gradski proračun u prvih šest mjeseci ostvarivao se uravnoteženo, a do kraja godine vjerovatno će trebati napraviti rebalans, koji će biti kozmetičke naravi, rečeno je na današnjem sastanku gradonačelnika Krešimira Bubala s pročelnicima gradskih upravnih odjela.

Pročelnica Upravnog odjela za financije Zvjezdana Tuma-Pavlov kazala je kako je od ukupno planiranih 494,5 milijuna kuna prihoda, u prvih šest mjeseci ostvareno 184,8 milijuna, a skupa s prenesenim prošlogodišnjim viškom od 34 milijuna kuna, 218,9 milijuna kuna, odnosno 44,23 posto.

Ukupni su rashodi iznosili 184,3 milijuna kuna, odnosno 37,7 posto, od ukupno planiranih. U prvom polugodištu proračun se obično slabije puni, posebice u prva dva mjeseca, možemo biti zadovoljni poreznim prihodima, dok je nešto lošije stanje s namjenskim prihodima, posebice prodaje građevinskog zemljišta i komunalnog doprinosa, jer nema većih najavljenih investicija, kazala je Tuma-Pavlov.

Gradonačelnik Bubalo kazao je kako vjeruje da će se uravnoteženo ostvarivanje prihoda i rashoda nastaviti do kraja godine, da će se rebalans proračuna napraviti krajem godine, samo radi usklađivanja potrošnje na pojedinim stavkama.

Bubalo je izvijestio kako je većina gradskih poduzeća, u prvom polugodištu, poslovala pozitivno, te kako očekuje da će kraj godine dočekati s pozitivnom nulom, osim Gradskog prijevoza putnika (GPP) gdje se očekuje gubitak, zbog toga jer se, unatoč poskupljenju energenata, nije željelo podizati cijene gradskog prijevoza.

Na upit novinara o mogućem tretiranju komaraca, zbog pojave virusa zapadnog Nila, koji prenose ovi insekti, pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo Romano Kristić kazao je kako je u ovome trenutku druga generacija komaraca na izmaku te da stoga ne prijeti opasnost, pa ove godine vjerovatno više neće biti tretiranja komaraca.

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙