FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dovršeno još pet izvještaja u sklopu izrade strategije turizma

Autor: tmis
ZAGREB, 18. rujna 2012. (Hina) - Institut za turizam dovršio je još pet od ukupno 13 izvještaja u sklopu izrade dokumenta "Glavni plan i strategija razvoja turizma Republike Hrvatske" te su objavljeni danas na web stranicama Ministarstva turizma, a preostala tri izvještaja predstavit će na Danima hrvatskog turizma 18. i 19. listopada u Dubrovniku.

Zagrebački Institut za turizam strategiju izrađuje od prošle godine temeljem narudžbe Ministarstva turizma, a taj će se dokument odnositi na razdoblje do 2020. te dati novu razvojnu viziju turizma Hrvatske te odrediti mjere i aktivnosti za podizanje konkurentnosti sektora.

U sklopu izrade tog dokumenta Institut za turizam organizirao je nekoliko fokus grupa na kojima su sudjelovali stručnjaci iz područja turizma, a ukupno je predviđeno da će izraditi 13 izvještaja ili pet cjelina dokumenta.

U prvih pet izvještaja dan je pogled postojećeg stanja i održivost hrvatskog turizma, koje se uz ostalo bavi kvantitativnim i kvalitativnim trendovima, konkurentnošću te čimbenicima razvoja turizma u Hrvatskoj.

U drugih pet izvještaja govori se o ograničenjima i ključnim izazovima razvoja turizma, o SWOT i PEST analizi razvojnih scenarija, razvojnoj viziji i ciljevima, marketing koncepciji i projekciji gospodarskih učinaka.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙