FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odvjetništvo BiH traži tjeralicu za Keljmendija

Autor: zkre
MOSTAR, 17. rujna 2012. (Hina) - Državno odvjetništvo BiH zatražilo je u ponedjeljak raspisivanje međunarodnih tjeralica za više osumnjičenih koji nisu pronađeni u velikoj prošlotjednoj policijskoj akciji u toj zemlji, a mediji tvrde da je među njima i zahtjev za uhićenjem Nasera Keljmendija, podrijetlom s Kosova koji se nalazi na popisu osoba američke vlade koje su povezane s međunarodnom trgovinom drogom.

Glasnogovornik državnog odvjetništva Boris Grubešić potvrdio je u ponedjeljak da je sudu BiH upućen zahtjev za raspisivanje međunarodnih tjeralica u okviru akcije koja nosi naziv "Lutka". Pojasnio je i da je zatraženo određivanje pritvora za osobe koje trenutačno nisu dostupne pravosudnim tijelima BiH.

Mediji u BiH navode da se vođa narkomafije u BiH Naser Keljmendi najvjerojatnije sklonio u svom rodnom mjestu Peći na Kosovu, nakon što je utvrđeno da je još prošloga tjedna boravio u Crnoj Gori. Keljmendi je ranije ove godine uvršten na popis osoba kojima je zabranjen ulazak u SAD.

Njegov hotel na Ilidži pretražen je u okviru velike policijske akcije prošlog tjedna, u kojoj se osumnjičeni terete za najteža kaznena djela poput ubojstava, pljački i krijumčarenja droge.

Istragom su obuhvaćene ukupno 43 osobe, a policija tvrdi da su pripadnici kriminalne hobotnice imali pomagače u sigurnosnim službama i tijelima vlasti BiH.

(Hina) xzkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙