FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za petak, 14. rujna

Autor: Tamara Šprihal
ZAGREB, 14. rujna 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za petak, 14. rujna koje ćemo popratiti fotografijama

SPLIT - U Splitu se otvara nova zgrada Medicinskog fakulteta, a na svečanosti, na kojoj će biti održana i promocija doktora znanosti, sudjelovat će predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović koji će se obratiti nazočnima (11 sati, Medicinski fakultet u Splitu, Šoltanska 2). Izgradnja nove zgrade Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu stajala je više od 80 milijuna kuna, a troškove je financirala Vlada RH.

ZAGREB - Suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučajevima Hypo i Ina-MOL trebalo bi se nastaviti svjedočenjem Mladena Zlamalika, člana uprave Ine u vrijeme kada je Sanader navodno primio 10 milijuna eura mita za prepuštanje upravljačkih prava hrvatske naftne tvrtke mađarskom MOL-u (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Suđenje bivšem predsjedniku uprave HEP-a Ivanu Mravku i trojici voditelja tog javnog poduzeća trebalo bi se nastaviti svjedočenjem povratnika iz Australije Rade Buljubašića, zbog čijeg navodno fiktivnog zapošljavanja su se Mravak i ostali i našli na optuženičkoj klupi zagrebačkog Županijskog suda. Mravka, Željka Dorića, Mladena Belju i Aleksandra Bernika tereti se da su Buljubašiću priskrbili nezakonitu korist veću od 600 tisuća kuna, a svoje poduzeće oštetili za oko 760 tisuća kuna. Buljubašić je navodno od svibnja2006. do kolovoza 2009. primao plaću od HEP-a, iako nije dolazio na posao, a od te državne tvrtke je kupio stan po povlaštenoj cijeni, 70 posto nižoj od tržišne. On je medijima priznao da je ustvari radio u središnjici HDZ-a, no u optužnici se to ne navodi (9 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava (HHO), na inicijativu i u suradnji s dopredsjednikom Zajednice udruga Hrvatski ratni veterani (ZUHRV), organizira prvu radionicu na temu "Vitalnost hrvatskih branitelja danas, posebno na lokalnoj razini" (10 sati, prostorije HHO-a, Domagojeva 16).

ZAGREB - Čelnici Matice hrvatskih sindikata izvijestit će na konferenciji za novinare o rezultatima sindikalnog referenduma o prihvaćanju ili ne vladine ponude sklapanja Dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru. Vlada zaposlenima u javnom sektoru nudi zadržavanje sadašnje razine plaća, uz smanjenje materijalnih prava. Referendum je održan od 11. do 13. rujna, provodio se u 1.401 ustanovi, među 64.000 članova četiri sindikata - učitelja, srednjih škola, znanosti i visokog obrazovanja te medicinskih sestara (12 sati, Hrvatsko šumarsko društvo, Trg Mažuranića 11).

ZAGREB - Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će svečano euharistijsko slavlje u kojem će posvetiti župnu crkvu župe Muke Isusove u Vukomercu. Ujedno će biti proslavljena i 40. obljetnice župe. Na svečanosti će nazočiti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (18 sati, Koparska 58).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xtš yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙