FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 14. rujna 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - U prvoj utakmici 8. kola Prve HNL Dinamo i Osijek su na stadionu u Maksimiru igrali 0-0. Pred 1.000 gledatelja sudio je Svilokos iz Siska.

Dinamo je vodeći na ljestvici sa 20 bodova, dva više od drugog Slavena Belupa koji ima utakmicu manje, dok je Osijek peti sa 11, koliko imaju i četvrti Hajduk, šesta Lokomotiva i sedma Istra 1961, dok treći Split ima 12 bodova.

REZULTATI 8. KOLA,

Petak:

Dinamo - Osijek 0-0

Subota:

Inter - Hajduk (18 sati)

Cibalia - Lokomotiva (19 sati)

Istra 1961 - Zagreb (19 sati)

Split - Zadar (19 sati)

Nedjelja:

Slaven Belupo - Rijeka (19 sati)

LJESTVICA:

1. Dinamo 8 6 2 0 20-6 20

2. Slaven Belupo 7 6 0 1 15-7 18

3. Split 7 4 0 3 10-7 12

4. Hajduk 7 3 2 2 11-7 11

5. Osijek 8 2 5 1 7-4 11

6. Lokomotiva 7 3 2 2 10-8 11

7. Istra 1961 7 3 2 2 7-6 11

8. Rijeka 7 2 3 2 5-7 9

9. Inter 7 1 2 4 5-10 5

10. Cibalia 7 1 2 4 4-10 5

11. Zadar 7 0 4 3 4-10 4

12. Zagreb 7 0 0 7 2-18 0

ROVINJ - Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u susretu je 2. kola drugog kvalifikacijskog turnira skupine D za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Njemačkoj i Švicarskoj u Rovinju svladala Portugal s uvjerljivih 3-0 (25-13, 25-14, 25-10). Nakon pet odigranih susreta naše odbojkašice imaju četiri pobjede i jedan poraz, te će u izravnom dvoboju protiv dosad neporažene Rumunjske u subotu odlučivati o prvom mjestu u skupini i izravnom plasmanu na EP. Našim igračicama potrebna je pobjeda od 3-0 ili 3-1 u setovima za odlazak na EP. U suprotnom, igrat će u dodatnim kvalifikacijama. Velika Britanija s jednom pobjedom i četiri poraza, te Portugal s pet poraza su izgubili izglede za odlazak na EP.

Dvoboj Hrvatske i Rumunjske u Rovinju na rasporedu je u subotu s početkom u 18 sati.

OSTRAVA - Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija u Ostravi je doživjela neugodan 1-3 (25-20, 25-18, 25-18, 25-19) poraz od Makedonije u susretu 1. kola drugog turnira skupine C kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Poljskoj i Danskoj. Prije samo šest dana Hrvatska je u Beču svladala Makedoniju s čistih 3-0, a ovim je porazom propustila već sada osigurati jedno od prva dva mjesta u skupini. Prvoplasirana će reprezentacija osigurati plasman na EP, dok će druga u dodatne kvalifikacije. Trenutačno su naši odbojkaši drugi u skupini sa po dvije pobjede i dva poraza, vodi Češka s tri pobjede iz tri utakmice, Austrija ima jednu pobjedu i dva poraza, a Makedonija jednu pobjedu i tri poraza.

U subotu će Hrvatska igrati protiv Austrija, a u nedjelju protiv Češke.

KIJEV - U prvom susretu devetog kola ukrajinskog nogometnog prvenstva Dynamo je u Kijevu pobijedio Karpati Lviv 3:1, a dva gola za kijevski sastav zabio je hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar. Domaćine je u vodstvo doveo Ideye u 33. minuti, a potom je Kranjčar golovima u 57. i 63. minuti potvrdio pobjedu Kijevljana. Lucas je pogotkom iz jedanaesterca u 73. minuti samo ublažio poraz momčadi iz Lviva. Niko je na terenu proveo cijeli susret, dok je Ognjev Vukojević cijeli susret proveo na klupi.

Na ljestvici vodi Šahtar sa 24 boda, Dynamo je drugi sa 21 bodom, ali i utakmicom više, dok je na trećem mjestu Dnjipro sa 18 bodova.

ZAGREB - U današnjim kvalifikacijama na EP u veslanju, koje se održava u talijanskom Vareseu, odličan nastup hrvatskih predstavnika, ženskog dvojca bez kormilara, te muškog samca i dvojca na pariće. Sonja Kešerac i Maja Anić, koje su bile brončane na dva prethodna EP-a, su u dvojcu bez kormilara uvjerljivo pobijedile u svojoj skupini i direktno su ušle u finale, koje je na rasporedu u nedjelju.

Članovi srebrnog četverca na pariće sa OI u Londonu braća Martin i Valent Sinković također su slavili u svojoj kvalifikacijskoj skupini, ali ovaj puta u disciplini dvojac na pariće. Dominirali su od početka utrke i plasirali su se u subotnje polufinale. Uz Talijane i Litvance oni su glavni favoriti za medalje.

Damir Martin, još jedan član srebrnoga olimpijskog četverca, nastupio je u samcu i pobijedio je u najbržoj utrci dana, te je ušao u polufinale, koje je na rasporedu u subotu. Bila je to vrlo zanimljiva utrka u kojoj je Slovenac Andraž Krek krenuo ubitačnim tempom i držao je prvo mjesto do 1500 metara, a onda je "puknuo". Damira Martina takav tempo nije slomio, već je uspio doći do pobjede, a uz njega polufinale je izborio i drugoplasirani Bugar Georgi Božilov.

ZAGREB - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i spora poslao je danas priopćenje povodom pisanja nekih medija koji tvrde da vaterpolisti još nisu primili zasluženu državnu nagradu za vrhunska sportska postignuća, te da se ne zna kada će im ona biti isplaćena.

"Na Olimpijskim igrama u Londonu osvojeno je šest odličja, za što će Vlada Republike Hrvatske ukupno izdvojiti 3.046.000,00 kuna. Prijedloge za dodjelu nagrada, sukladno Uredbi o kriterijima za dodjeljivanje Državnih nagrada za vrhunska športska postignuća („Narodne novine“, broj 3/2010), dostavljaju nacionalni sportski savezi. Prijedloge saveza Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta zaprimilo je zaključno s 4. rujnom 2012., te ih unutar tjedan dana proslijedilo u daljnju proceduru. Nema govora o tome da su naši osvajači olimpijskih medalja zaboravljeni. Postoji, naime, zakonska procedura koja se mora poštivati i Vlada RH će u najskorijem roku donijeti odluke o dodjeli nagrada, a Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta odmah će, po dostavi tih odluka, olimpijcima uplatiti zasluženih 3.046.000,00 kuna.

Podsjećamo, za osvojenu zlatnu medalju na olimpijskim igrama sportašu članu ekipe i izborniku, sukladno Uredbi, pripada nagrada u iznosu od 85.000,00 kuna, treneri dijele iznos od 85.000,00 kuna, a isti iznos od 85.000,00 kuna pripada i djelatnim stručnim osobama (sportski liječnici i fizioterapeuti), što ukupno iznosi 1.360.000,00 kuna predviđenih za zlatnu olimpijsku medalju u vaterpolu", stoji u priopćenju Ureda za odnose s javnošću Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

GIJON - Španjolska teniska reprezentacija povela je sa 2-0 protiv SAD-a u polufinalnom susretu Davis Cupa koji se igra u Gijonu. Nakon što je u prvom susretu David Ferrer svladao Sama Querreyja sa 4-6, 6-2, 6-2, 6-4, u drugom je dvoboju Nicolas Almagro nadigrao Johna Isnera sa 6-4, 4-6, 6-4, 3-6, 7-5. Braniteljima naslova tako nedostaje još samo jedan bod iz preostala tri dvoboja za novi prolazak u finale.

U drugom polufinalu u Buenos Airesu igraju Argentina i Češka, a domaćine je u vodstvo od 1-0 doveo Juan Martin Del Potro koji je svladao Radeka Štepaneka sa 6-4, 6-4, 6-2. U drugom susretu igraju Juan Monaco i Tomaš Berdych.

TORINO - Međunarodni nogometni savez (FIFA) objavio je kako je kaznu treneru talijanskog prvaka Juventusa Antoniju Conteu od 10 mjeseci zabrane vođenja momčadi, a koju mu je izrekao Talijanski nogometni savez (FIGC) zbog toga što nije prijavio svoja saznanja o namještanjima pojedinih utakmica iz vremena dok je bio trener Siene, proširio na sva natjecanja. To znači da Conte neće smjeti voditi Juventus niti u Ligi prvaka u kojoj će u susretu 1. kola u srijedu njegova momčad gostovati kod branitelja naslova Chelseaja.

"Ova suspenzija pokriva sve vrste utakmica, uključujući domaća natjecanja, međunarodna natjecanja, te prijateljske utakmice", objavila je FIFA.

FIGC je Contea kaznio sa 10 mjeseci zabrane vođenja momčadi 10. kolovoza ove godine, a ta je kazna dosada vrijedila samo za natjecanja u Italiji.

Dok se ne riješe svi žalbeni postupci koje je pokrenuo Juventus, torinsku će momčad s klupe voditi Conteov pomoćnik Massimo Carrera.

SAO PAULO - Trofejni brazilski nogometni prvoligaš Palmeiras zbog niza loših rezultata sporazumno je raskinuo ugovor sa trenerom Luizom Felipeom Scolarijem (63). Palmeiras se nalazi na predzadnjem mjestu ljestvice 14 kola prije kraja prvenstva. U dosadašnja 24 kola nanizali su čak 14 poraza. Scolari je preuzeo Palmeiras 2010., i to mu je bio drugi trenerski mandat u klubu iz Sao Paula. U ljeto ove godine osvojili su brazilski kup, a to je bio prvi trofej za Palmeiras nakon 1999. kada su bili prvaci Južne Amerike. Tada ih je do trijumfa u Libertadores kupu također vodio Scolari. Scolari je sa brazilskom reprezentacijom osvojio naslov svjetskih prvaka 2002. godine.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙