FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi direktor Nove Ljubljanske banke Janko Medja

Autor: lfia
LJUBLJANA, 14. rujna 2012.(Hina) - Najveća slovenska banka, Nova Ljubljanska banka (NLB) u petak je dobila novog direktora - Janka Medju, kojega je nadzorni odbor prema očekivanjima imenovao na mjesto novog direktora.

Medja, koji je bio dosadašnji član nadzornog odbora kojega će ubuduće voditi dosadašnji predsjednik poslovne udruge banaka France Arhar, izjavio je nakon izbora da želi vratiti ugled i povjerenje u banku koja zadnjih godina posluje s gubicima zbog loših kreditnih plasmana. Kao strateške izazove koji ga čekaju naveo je restrukturiranje banke radi čišćenja njenih bilanci, te poslovnu i kadrovsku reorganizaciju.

Ministarstvo financija priopćilo je da je imenovanje novog direktora u NLB-u pozitivan signal za domaću i stranu financijsku javnost te da od nove uprave očekuje proaktivno djelovanje u aktivnostima vlade koja svoj udio u najvećoj slovenskoj banci namjerava smanjiti na 25 posto plus jednu dionicu. Država sada preko svojih tvrtki i fondova kontrolira 59,2 posto banke.

Čišćenje bilanci NLB-a od loših kredita koji se procjenjuju na 2,1 milijarde eura bit će, prema planovima koje je u četvrtak iznio ministar financija Janez Šušteršič, izvedeno osnivanjem agencije na koju bi bila prenesena slaba potraživanja NLB-a i ostalih banaka u državnom vlasništvu, a one bi umjesto tih potraživanja dobile državne obveznice. Šušteršič je naveo da će za to država izdvojiti najviše 4 milijarde eura garancija.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙